Genève 2012
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Seat Ibiza FR

Nieuws: Seat Ibiza FR

Verjongingskuur ook voor Seat Ibiza FR

06.03.2012

In het kielzog van de vernieuwde Seat Ibiza volgt de eveneens opgefriste Ibiza FR. De upgrade biedt geen technische wijzigingen, maar is slechts een optische verjongingskuur.

De Ibiza FR profiteert van dezelfde wijzigingen als de reguliere variant, zij het met een FR-sausje. Dit betekent ietwat aangezette bumpers rondom, 16 inch lichtmetalen wielen en een dubbele uitlaat. In het interieur wordt de sportieve toon doorgezet met een afgeplat sportstuurwiel, sportstoelen en aluminium pedalen.

Gelijkwaardig
Seat Ibiza FRTechnisch veranderde er niets. Dit betekent dat de consument de keuze heeft uit een tweetal krachtbronnen, namelijk een diesel en een benzinevariant. Laatstegenoemde luistert naar de naam 1.4 TSI en beschikt standaard over de zeventraps DSG-transmissie. Het blok levert 150 pk en 220 Nm. Voldoende om de Spanjaard in 7,8 seconden vanuit stilstand naar de honderd te laten sprinten. De topsnelheid bedraagt 212 km/h en het gemiddelde verbruik ligt op 6,3 l/100 km. De tweede krachtbron is de 2.0 TDI met 143 pk. Deze diesel is gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak en komt qua specificaties goed overeen met de benzinevariant. De 0-100 sprint volbrengt hij in 8,2 seconden en de top ligt op 210 km/h. Het gemiddelde verbruik is echter een stuk aantrekkelijker met 4,6 l/100 km.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model