Afdrukken Stuur door via E-mail  
 
Afdrukken Stuur door via E-mail  
Nieuws: Seat Ibiza Ecomotive

Nieuws: Seat Ibiza Ecomotive

Zuinige diesel

13.09.2007

Het milieu is hot, dus komt elk merk met een paar groene varianten. Zo ook Seat die met de Ibiza Ecomotive naar Frankfurt komt. De Ecomotive is speciaal aangepast om een zo lage mogelijk uitstoot te krijgen.

Nieuws Seat Ibiza EcomotiveDe Ecomotive heeft een 1.4 TDI onder de kap die flink aangepast is. Zo wijzigde Seat onder andere het motormanagement, werden de versnellingen langer en kreeg de auto een dieselpartikelfilter (DPF). Maar ook aerodynamische aanpassingen (de cW-waarde daalde van 0.315 naar 0.3) en andere banden zorgen voor een lager verbruik en uitstoot.

Doeltreffende aanpassingen

Alle maatregelen hebben zeker doelgetroffen, want het verbruik daalt van 26 kilometer per liter naar 31,7 km per liter. Ook op het gebied van de CO2 uitstoot is er een duidelijk verbetering zichtbaar. Die daalde van 124 gram per km naar 99 gram per km.

Volgend jaar leverbaar in Engeland

Seat meldt in het persbericht dat de Ibiza Ecomotive volgend jaar in Engeland bij de dealers staat. Of hij ook de oversteek naar het vaste land gaat maken is bij ons nog niet bekend, maar lijkt wel logisch.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model