Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Seat Ibiza Ecomotive

Nieuws: Seat Ibiza Ecomotive

Brandstofrecord voor Seat Ibiza Ecomotive

15.10.2009

De strijd naar de meest milieubewuste modellen levert ook nieuwe brandstofrecords op. Op dit moment spant Seat de kroon met een nagenoeg onmogelijke 1,910 kilometer op één tank!

Voor de recordpoging zette Seat een standaard Ibiza Ecomotive in. De motorkap en de tanktop werden speciaal voor de poging verzegeld door de IPMC (International Police Motor Corporation). Het resultaat van de poging is een recordrit van maar liefst 1,910 kilometer! Met een verbruik van 44,81 liter zorgt dit voor een gemiddelde van 2,34 liter per 100 km! Een stuk zuiniger nog dan de fabrieksopgave van 3,7 liter per 100 km.

Twaalf landen
Seat Ibiza EcomotiveLange afstandspecialist Gerhard Plattner doorkruiste met de Ibiza onderweg naar het record maar liefst 12 Europese landen. Plattner reed door de steden van Mosty (Tsjechië), Bratislava (Slovakije), Hegyeshalom (Hongarije), Graz (Oostenrijk), Varazdin (Kroatië), Maribor (Slovenië), Toblach ( Italië), Innsbruck (Oostenrijk), om Schaan (Vorstendom Liechtenstein), Zürich (Zwitserland), Saint-Louis (Frankrijk) en Frankfurt (Duitsland). Welke fabrikant volgt!?

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model