Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Seat Ibiza Cupra

Nieuws: Seat Ibiza Cupra

Vernieuwde Seat Ibiza Cupra is een feit

08.11.2012

De vernieuwde Seat Ibiza Cupra is eindelijk officieel. Een formaliteit eigenlijk want de veranderingen zagen we allang aankomen en zijn bovendien nauwelijks ingrijpend. De marktlancering staat gepland in februari 2013.

De in 't nieuw gestoken Cupra-uitvoering volgt driekwart jaar na de opgefriste Seat Ibiza en de iets later gepresenteerde Ibiza FR. De visuele aanpassingen aan het topmodel zagen we zodoende allang en breed aankomen. Een slankere grille, hertekende Bi-Xenon-koplampen met stoer kijkende LED-dagrijverlichting, anders gesneden bumpers en vers 17 inch lichtmetaal. Dat zijn de voornaamste vernieuwingen aan de voorzijde. Aan de achterkant is voortaan ook LED-techniek te vinden en de optische diffuser is meer racy geworden. De centrale uitlaat is gebleven.

Interieur
Binnenin trakteert de Cupra vanouds op een met leder bekleed sportstuur, aangezette sportstoelen waarvan de kleding nieuw is en uiteraard een scala een Cupra-logo's. Het draagbare navigatiesysteem zagen we nog niet eerder en is natuurlijk overgewaaid van de minder bedeelde Ibiza' s die we driekwart jaar geleden al konden verwelkomen. Het zogenaamde Seat Portable System is ook buiten de auto te gebruiken en fungeert tevens als uitgebreide boordcomputer.

6,9 seconden
Technisch verandert er niets. De 180 pk en 250 Nm sterke 1.4 liter TSI-motor is nog altijd enkel te koppelen aan een 7-traps DSG met dubbele koppeling en ook het elektronische XDS-differentieel is standaard. Accelereren naar 100 km/h duurt 6,9 seconden en de topsnelheid is vastgesteld op 229 km/h.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model