Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Seat Ibiza Cupra

Nieuws: Seat Ibiza Cupra

Seat Ibiza Cupra weer even sterk als Polo GTI

01.09.2015

In navolging van de gewone Ibiza heeft Seat ook de snelle Cupra-uitvoering aangescherpt. En die kreeg, zoals de Polo GTI vorig jaar, een nieuwe, grotere motor aangemeten.

Tegen de stroom van downsizen in kreeg de vernieuwde Volkswagen Polo GTI juist een grotere motor toegestopt; de 1.4 TSI (met turbo en compressor) had plaatsgemaakt voor een 1.8 liter met louter een turbocharger. En nu haalt Seat dezelfde stunt uit bij de Ibiza Cupra.

Sneller en toch zuiniger
Net als bij de Duitser ligt het totaalvermogen bij de Spanjaard op 192 pk, wat 180 pk was. En het koppel? Die neemt pas echt toe; van 250 naar 320 Nm. Mede dankzij de veel hogere trekkracht doet de Cupra de spurt naar 100 km/h voortaan in 6,7 seconden. In een klasse waar iedere milliseconde telt is dat toch weer een winst van 0,2 seconden. De topsnelheid is komen te liggen op 235 km/h, 7 km/h hoger dan voorheen. En het mooie is: ondanks deze verbeterde rapportcijfers en 400 cc meer longinhoud weet te Cupra toch zuiniger te presteren. Zo geeft Seat een gemiddelde op van 6,0 l/100 km, een tiende van een liter lager dan de uitgezwaaide 1.4 TSI.

Handbak
Tevens in het kielzog van de Polo GTI is de komst van een handbak. Sterker, die monteert Seat nu standaard, terwijl voor de eerder verplichte DSG-automaat nu bijbetaald dient te worden. Gebleven zijn het elektronisch XDS sperdifferentieel, de krachtigere remmen en het Cupra Drive Profile met instelbare demping. Al deze zaken zijn bij de vanafprijs inbegrepen.

Apple en Android
Cosmetisch is het nieuws kleiner en in lijn met de wijzigingen die Seat eerder doorvoerde bij de minder bedeelde Ibiza's. Vanbinnen pakt de Cupra uit met mooiere materialen, een nieuw stuur en opgewaardeerde infotainmentsystemen die zoal nu ook overweg kunnen met Apple's Carplay en Android Auto.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model