Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Seat GT Sport Concept

Nieuws: Seat GT Sport Concept

Schetsen Seat GT Sport Concept onderschept

25.09.2014

Het geheimhouden van een nog te onthullen auto-ontwerp is voor autofabrikanten een moeilijke taak. Een moment waarop het fout kan gaan is wanneer de schetsen ingeleverd worden bij een patentbureau. Ook Seat maakt daar nu op pijnlijk wijze kennis mee, want veel eerder dan gewenst ligt hun nieuwsklapper tijdens de Autosalon van Parijs op straat.

Wat we op de twee schetsen zien is waarschijnlijk een voorbode van een studiemodel die Seat meeneemt naar Parijs. Informatie over dit concept is er zo goed als niet, maar er wordt gesproken over een ontwerp van Giugiaro, het designhuis dat enige tijd geleden door Volkswagen werd ingelijfd. Dat Italiaanse ontwerphuis heeft vaker voor de Volkswagen Groep studiemodellen geschetst, dus dit vermoeden zou heel goed mogelijk kunnen zijn.

Middenmotor?
Hoewel details ontbreken, valt wel te zien dat de vermoedelijk geheten Seat GT Sport Concept bijzonder futuristisch is vormgegeven. Vooral de grote zwarte, in elkaar overlopende panelenen springen in het oog. Mogelijk zijn deze allemaal vervaardigd van (getint) glas voor een panoramisch effect. Ook de 'kieuwen' in de middensectie vallen op. Samen met de luchtinlaten achter de portieren kan dit wijzen op een middenmotor. Maar goed, momenteel is Seat's studiemodel nog vooral koffiedik kijken. Hopelijk binnenkort meer duidelijkheid.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model