Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Seat Exeo ST

Nieuws: Seat Exeo ST

464 liter meer in ruil voor € 1.300,-

15.06.2009

Vanaf september staat de Exeo ST bij de dealer. Op het ruimteaanbod na is Seat’s nieuwe stationwagen technisch exact gelijk aan de sedan. En nu heeft Seat late weten wat we voor die extra 464 liter aan bagageruimte bij moeten betalen, om precies te zijn € 1.300,-.

De vierdeurs Seat beschikt normaliter over een bagageruimte van 460 liter. Vreemd genoeg moet de Exeo ST het met 442 liter doen. Wanneer de achterbankleuningen worden neergeklapt wordt het een ander verhaal. Dan vergroot de stationwagen z'n bagageruimte naar een hoogte van 1.184 liter. De sedan komt in deze toestand niet verder dan 720 liter. Een simpele rekensom leert ons vervolgens dat in optimale hoedanigheid de ST 464 liter meer aan pakcapaciteit biedt. En Seat gaat daar exact 1.300,- voor vragen.

Concrete prijzen
Seat Exeo STDit prijsverschil ten opzichte van de vierdeurs Seat Exeo geldt voor alle modeluitvoeringen. Concreet betekent dit dat de Exeo ST vanaf € 25.295,- verkrijgbaar is. Voor dit bedrag mag de koper zich de eigenaar noemen van een 1.6 liter benzine met 102 pk. De 150 pk sterke 1.8T staat voor minimaal € 30.295,- in de boeken. Voor het topmodel binnen het benzinegamma, de 2.0 liter TFSI met 200 pk, zal de verkoper een bedrag van € 33.295,- vragen. Dieselen met de Exeo ST kan vanaf € 29.495,-. De 120 pk sterke 2.0 TDI doet dan het werk in het vooronder. De andere twee tweeliter diesels met vermogens van 143 en 170 pk staan genoteerd voor respectievelijk € 27.995,- en € 35.495,-.

Uitrustingen
Seat Exeo STDe Exeo ST profiteert van dezelfde uitrustingniveaus als de sedan. De basisuitvoering is weggelegd voor de Reference die onder meer is voorzien van ESP, zeven airbags (incl. knieairbag), climatronic, een boordcomputer en elektrische portierruiten voor en achter. Iets hoger op de luxeladder staat de Style. Die voegt bovenop de basisuitrusting nog eens 16 inch lichtmetalen wielen, cruise control, parkeersensoren achter, licht- en regensensor, multifunctioneel stuurwiel, alarmsysteem en aluminium sierlijsten in het interieur aan toe. Tot slot is er de Sport met zaken als een sportinterieur en sportonderstel, 17 inch lichtmetalen wielen en donkergetinte ruiten achter. De optielijst is hiermee natuurlijk lang niet ten einde. Veeleisende kopers kunnen vervolgens altijd nog gaan voor een zonnedak met zonnecellen (€ 1.695,-), Bi-Xenon koplampen met actieve bochtenverlichting (€ 1.250,-) en/of een uitgebreid infotainmentsysteem.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model