Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Seat Aran

Nieuws: Seat Aran

De Seat Aran is hier!

02.02.2016

We spreken al jaren over de komst van een SUV bij Seat. Ondanks eerdere toezeggingen ten spijt staat die nog altijd niet bij de dealers. Maar dat zal spoedig veranderen. En zo gaat de SUV genaamd Aran eruit zien.

Een kleine tien jaar geleden werd er al over een Spaanse SUV gesproken. Met de Tribu werd in 2007 op de IAA in Frankfurt immers al een voorproefje gegeven. Seat had daarmee een pionier kunnen zijn. Het segment van compacte SUV's stond toen immers nog in de kinderschoenen. Inmiddels is het een velbevochten segment geworden met sterke spelers als de Nissan Qashqai, Kia Sportage en Volkswagen Tiguan.

Knappe kar
De SUV, die zoals het nu lijkt Aran gaat heten, zal vermoedelijk debuteren op de Autosalon van Genève. Als Seat daar een verrassing had willen tonen is dat plan een beetje mislukt. Dankzij een foto van het entertainmentsysteem van de auto hebben we namelijk een heel goed beeld van de Aran. Daarbij kunnen we ook een eerste conclusie trekken. En dat is dat we blij zijn dat hij sprekend op de 20V20 Concept lijkt. Die debuteerde een jaar geleden op diezelfde autoshow. De strakke lijnen heeft hij mogen behouden en daardoor oogt de Aran als een echte Seat.

Rond de zomer bij de dealers
Onderhuids deelt hij praktisch al zijn techniek met de gloednieuwe Tiguan. Reken dus op de moderne MQB-techniek, talloze turbomotoren en als hij de lijn van de Tiguan volgt ook een plug-in hybride. Als alles volgens plan verloopt zal de Aran rond de zomer bij de dealers staan.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model