Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Seat Altea

Nieuws: Seat Altea

Seat onthult elektrische Altea

10.11.2011

Ook Seat maakt zich klaar voor de toekomst. De fabrikant toont het komende jaar vier nieuwe modellen, maar laat tevens zien wat men in 2015 wil lanceren.

De enorme kapitaalinjectie die Seat heeft gekregen moet de komende jaren vertaald gaan worden in groei. Met de lancering van de Mii, de nieuwe Leon, gefacelifte Ibiza en de eveneens nagelnieuwe compacte sedan zal de nabije toekomst van Seat er rooskleuriger uit moeten gaan zien dan het de afgelopen jaren is geweest. Voor 2015 wil Seat bovendien mee gaan doen wat betreft alternatieve aandrijvingen. Deze Altea XL Electric Ecomotive en Leon TwinDrive Ecomotive zijn daarvan een voorproefje.

Altea XL Electric Ecomotive
De gepresenteerde Altea XL Electric Ecomotive is de eerste elektrische auto die Seat de komende jaren in de praktijk gaat testen. Onder de kap ligt een 115 pk en 270 Nm sterke elektromotor die een actieradius van 135 km en topsnelheid van 135 km/h mogelijk moet maken. Door de accu´s zo goed mogelijk weg te werken hebben de inzittenden volgens Seat geen hinder van de extra techniek aan boord.

Leon TwinDrive Ecomotive
De Leon TwinDrive Ecomotive is geen volledig elektrische auto zoals de Altea dat is, maar een zogenaamde plug-in hybride. Er kan zonder hulp van de elektromotor ruim 50 km geheel elektrisch worden gereden. Zijn de accu´s leeg dan schakelt de benzinemotor bij om de aandrijving te ondersteunen. Seat claimt dan een gemiddeld verbruik van 1,7 l/100 km en een CO2-uitstoot van slechts 39 g/km. De techniek is daarmee gelijk aan die van de Golf TwinDrive die Volkswagen eerder dit jaar presenteerde.

2015
Voorlopig zijn zowel de elektrische Altea XL alsook de plug-in hybride Leon nog prototypes. De auto´s zullen de komende tijd intensief in de praktijk worden getest door Spaanse overheden. Alle input wordt door Seat (en Volkswagen) vervolgens verwerkt om de modellen klaar te stomen voor serieproductie in 2015.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model