Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Seat Alhambra

Nieuws: Seat Alhambra

Seat Alhambra in 't nieuw gestoken

16.04.2015

Hoewel de Galaxy, Sharan en Alhambra als trio niet langer nauw aan elkaar verwant zijn, hebben ze elkaar nooit uit het oog verloren. Dat blijkt wel uit het feit dat Seat zo kort na Ford en Volkswagen haar vernieuwde familie-MPV naar voren schuift.

Terwijl de Ford Galaxy (vanaf zijn tweede generatie) zijn eigen weg is gegaan, zijn Volkswagen en Seat als concerngenoten elkaar wel elkaar trouw gebleven al die tijd. Toen de vernieuwde Sharan werd gepresenteerd kon je er daarom vergif op innemen dat de Alhambra niet veel later zou gaan volgen. En voilà, hier is 'ie. Met een subtiel opgefrist design waaronder een andere grille, LED-verlichting en nieuwe wielen. Binnenin tref je andere kleuren, het stuur van de Leon en diverse gerestylde bedieningselementen aan en zijn keyless entry en een startknop voortaan standaard.

Moderner
Tevens wordt de Alhambra geleverd met nieuwe comfort- en assistentiesystemen en moderne connectiviteits- en infotainmentopties. Zo is de Spanjaard nu beschikbaar met het verbeterde Easy Connect-multimediaysteem en een multi-collision remsysteem dat een tweede aanrijding voorkomt door de remmen 'vast te zetten' na een eerste crash. Ook nieuw voor de Alhambra is dodehoekdetectie en DCC adaptieve chassiscontrole waarmee de dempingskarakteristiek is in te stellen. In "Sport' zou er zelfs een vleugje sportiviteit te bespeuren zijn, meent Seat. Al blijft de Alhambra van nature vooral een comfortabele kilometervreter.

Motoren
Motorisch gaat de Seat Alhambra met zijn tijd mee door beschikbaar te zijn met allemaal Euro 6-krachtbronnen. Bovendien is het gemiddelde verbruik over de gehele linie tot 15% zuiniger geworden. Bij het benzinegamma is de 1.4 TSI met 150 pk de instapper, gevolgd door een 220 pk sterke tweeliter-turbo. Dieselen kan met de 2.0 TDI met naar keuze 150 of 184 pk. Voor de eerste geeft Seat een gemiddeld verbruik op van 4,9 l/100 km.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model