Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Schoon geweten? Koop deze Range Rover

Nieuws: Schoon geweten? Koop deze Range Rover

Schoon geweten? Koop deze Range Rover

02.05.2019

De Range Rover krijgt een update en wordt nu ook geleverd met een drieliter zescilinder ‘mild hybrid’-motor. De makers bij Land Rover hebben er alles aan gedaan om de auto zo schoon mogelijk te maken.

Goed, deze Range Rover gaat de globale milieuproblematiek niet in z'n eentje oplossen. Maar als Jesse Klaver en zijn vrienden je op de vingers willen tikken met het gegeven dat je elke kilometer maar liefst 216 gram CO2 de atmosfeer in blaast, kun je hen gemakkelijk van repliek dienen met de waslijst aan maatregelen die Land Rover heeft genomen om de nieuwe 'mild hybrid' zescilinder zo schoon mogelijk te krijgen.

Elektromotor helpt Range Rover uit de startblokken
Dit is een motor die de techniekfetisjist opwindende momenten bezorgt. Nu zijn continu variabele nokkenasverstelling en elektrohydraulische aanpassing van de kleplichthoogte niet meer zo exotisch, maar de combinatie van een twinscroll-turbo en een elektrisch aangedreven compressor (die in een halve tel tijd 65.000 tpm draait) al veel meer onrust teweeg. Alle rust die er gepaard gaat met de opbouw van de turbodruk, is dankzij de compressor in elk geval verleden tijd. Op de zes-in-lijn is bovendien een 48 volt-elektromotor geschroefd, die met behulp van de uit de geregenereerde remenergie opgewekte stroom een handje helpt om de auto vanuit stilstand op snelheid te brengen.

2350 kilo Range Rover en toch 9,3 l/100 km
Dit alles levert volgens Land Rover een 12 procent lagere CO2-uitstoot op. Door de toepassing van een deeltjesfilter in het uitlaatsysteem, is de uitstoot van fijnstof bovendien met 75 procent teruggedrongen. Mocht je een schoon geweten hebben, dan hoef je een Range Rover dus niet meer te laten staan. En dat terwijl de nieuwe MHEV-Range Rover een vermogen heeft van 400 pk en een koppel opbouwt van 550 Nm. Land Rover geeft een gemiddeld verbruik op van 9,3 l/100 km (1 op 10,7) – wat voor een bijna 2350 kilo wegende mastodont een keurige waarde is.

Nog meer lekkers op de Range Rover
De Range Rover heeft meer verbeteringen ondergaan. De Matrix en Pixel LED-koplampen herkennen nu verkeersborden en voorkomen hinderlijke reflecties die de bestuurder kunnen verblinden. Ook kan de verlichting via de Tourist Mode eenvoudig worden ingesteld op de Britse verkeerssituatie (links rijden). Of naar de Europese, zoals de Engelsen het waarschijnlijk liever zien (rechts rijden). Apple CarPlay is voortaan standaard, adaptieve cruise control en High Speed Emergency Braking zijn optioneel te verkrijgen.

Nieuwe kleuren
Wie vanaf 152.460 euro een nieuwe Range Rover overweegt, heeft nu keuze uit tal van nieuwe kleuren. De nieuwe motorvariant is te bestellen in de uitrustingsniveaus HSE, Vogue en Autobiography.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model