Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Saab

Nieuws: Saab

Saab moet verder zonder zijn griffioen

05.09.2012

Hoewel het juridische getouwtrek nog altijd doorgaat bereidt Saab zich voor op de toekomst. Op de nieuwe elektrische 9-3 is echter geen plek voor het bekende griffioen-logo, dat mag niet langer gebruikt worden.

Na jarenlang touwtrekken lijkt er eindelijk schot te komen in de zaken rondom Saab. Terwijl Spyker en General Motors miljarden op het spel zetten in de rechtszaal heeft men in Zweden hun blik strak op de toekomst gericht. Saab is immers afgelopen juni verkocht aan National Electric Vehicle Sweden, dat grote plannen heeft met het merk. Het bedrijf heeft inmiddels nagenoeg alle Saab-activa in handen gekregen en maakt plannen om de productielijn nieuw leven in te blazen. Dit zal moeten gaan gebeuren met een elektrische variant van de Saab 9-3, die volgens de planning al over 18 maanden onthuld zal gaan worden. Hoewel de aandrijflijn ontwikkeld wordt in het verre oosten zal de productie gewoon weer in het Zweedse Trollhättan plaats gaan vinden.

Griffioen
Hoewel NEVS wel de naam Saab mag gebruiken, zal het bekende griffioen-logo niet langer de motorkap sieren. Dit is besloten na overleg met het eveneens Zweedse Scania en Saab Defense and Security. Deze bedrijven gebruiken immers dezelfde griffioen en willen waarschijnlijk verwarring voorkomen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model