Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Saab Turbo X

Nieuws: Saab Turbo X

Saab Turbo X doet Black Turbo herleven

14.08.2007

Saab blaast in Frankfurt de legendarische ‘Black Turbo’-modellen nieuw leven in. Tijdens de IAA zal Saab de Turbo X presenteren. Dit topmodel op basis van de 9-3 zal in een gelimiteerde oplage op de markt komen.

Nieuws Saab Turbo XIn 1977 - eveneens in Frankfurt - presenteerde Saab de eerste modellen met turbotechniek. De Zweedse autofabrikant was daarmee revolutionair en zijn tijd vooruit. Zeker als we kijken naar de trend van tegenwoordig. De turbo is weer helemaal in.

30 jaar Saab Turbo

Saab viert op de aanstaande IAA het dertig jarig jubileum van de turbo en het succes dat Saab daarmee heeft gehad. Vooral de legendarische 99 en 900 Black Turbo werden groot met deze techniek. Saab wil dat niet zomaar aan zich voorbij laten gaan en heeft dan ook een gelimiteerde versie van de 9-3 ontwikkeld. Dit topmodel van de 9-3 range zal het prestatieniveau van Saab naar een hoger plan tillen. Details zijn nog niet bekend, maar de geruchten doen de ronde over een 300 pk sterke V6 turbomotor, vierwielaandrijving en enkele sportieve details.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model