Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Saab failliet

Nieuws: Saab failliet

Saab heeft faillissement aangevraagd

19.12.2011

Saab heeft zojuist bekend gemaakt zelf het faillissement te hebben aangevraagd. Daarmee komt na een langslepende affaire eindelijk een einde aan de onzekerheid. Spijtig is het overigens wel, want de Zweedse autofabrikant zal vermoedelijk definitief verdwijnen.

Aangezien GM geen goedkeuring wilde geven voor de kapitaalinjectie en overname van Saab door het Chinese Youngman is Saab door al haar mogelijkheden heen. Zonder het geld van Youngman zien de Zweden geen heil in de voortzetting van de reorganisatie van Saab Automobile en gooit men de handdoek in de ring. De strijd is gestreden zal men wel hebben gedacht. En die strijd is gevoerd. Bijna twee jaar lang heeft Saab gevochten om overeind te blijven, maar keer op keer mislukten de pogingen.

Het faillissement van Saab Automobile, Saab Automobile Tools en Saab Powertrain is vanmorgen ingediend bij de rechtbank in Vänersborg en wordt vermoedelijk relatief snel toegekend..

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model