Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Saab 9-5 Estate

Nieuws: Saab 9-5 Estate

Saab 9-5 Estate officieel voorgesteld

26.01.2011

Hij hing al een tijdje in de lucht en is nu officieel geland: de nieuwe Saab 9-5 Estate. Saab ontwikkelde de 9-5 Estate zij-aan-zij met de sedan en beschikt dan ook grotendeels over dezelfde eigenschappen. Het grote verschil: zijn achterste.

Even leek het erop dat we nooit officieel kennis zouden gaan maken met de nieuwe 9-5 Estate. Toen we de auto begin vorig jaar wisten te betrappen tijdens wintertesten hadden we het gevoel dat de 9-5 Estate nooit zonder camouflage te zien zou worden. Maar gelukkig, het verliep allemaal positief voor Saab. En zodoende konden wij aangenaam verrast rijden met de nieuwe 9-5 Sedan en eind vorig jaar bovendien kennis maken met de 9-4X. Deze 9-5 Estate is het derde model in Saab´s productoffensief.

Wrap-around-design
Zoals gezegd zit het verschil ten opzichte van de sedan ´em in de achterzijde. Saab koos hier voor het kenmerkende wrap-around-design waarbij de achterruit doorloopt in de achterste zijruiten. Bovendien is de lichtbalk in ijsblokdesign over de gehele breedte getrokken. De zeer subtiele dakrails moeten volgens Saab ervoor zorgen dat het dynamische design niet wordt verstoord. Saab biedt hiermee naar eigen zeggen een onderscheidend alternatief aan in het premium segment.
Laadruimte
Wanneer met een druk op de knop de achterklep wordt geopend kijk je uit op een 527 liter metende bagageruimte. De zijwanden zijn volledig vlak en recht, waarmee een zeer efficiënt te gebruiken laadruimte is ontstaan zonder onhandige inhammen, uitstekende wielkuipen of andere oneffenheden. Handige compartimenten in de zijkanten bieden plaats aan kleine voorwerpen en onder de laadvloer is ruimte om zelfs natte spullen op te bergen. Dankzij rails en sjorogen is de bagageruimte flexibel in te delen en optimaal te benutten. Behoefte aan echt veel ruimte? Klap dan de achterbank in ongelijke delen (60/40) neer en profiteer van 1.600 liter.

Motoren en uitrusting
De 9-5 Estate is leverbaar met dezelfde motoren als de 9-5 Sedan. Alle krachtbronnen zijn voorzien van een turbo. Motoren op bio-ethanol en diesel zijn eveneens leverbaar, evenals XWD, Saab's all-wheel-drive systeem. Het model is leverbaar met tal van geavanceerde voorzieningen zoals DriveSense Saab's intelligente onderstel, adaptieve cruise control, Bi-Xenon, Smart Beam (adaptieve verlichting), keyless entry, airconditioning met drie zones en een Pilot Head-Up Display.

Prijs
Het officiële debuut van de nieuwe Saab 9-5 Estate staat gepland voor de Autosalon van Genève. In april opent Saab de orderboeken en vlak na de zomer zullen de eerste 9-5´s worden uitgeleverd. De prijzen zijn weliswaar nog niet officieel bekend, maar wij schatten in dat de voordeligste 9-5 Estate rond de 45.000 euro gaat kosten.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model