Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Saab 9-4X BioPower Concept

Nieuws: Saab 9-4X BioPower Concept

Uitgelekt: Saab 9-4X BioPower Concept

10.01.2008

Dit zijn de eerste uitgelekte foto´s van de Saab 9-4X BioPower Concept. De auto is één van de grote wereldprimeurs tijdens NAIAS in Detroit en direct een voorbode van een crossover die de Zweden eind dit jaar als productiemodel presenteren. Onder de motorkap ligt uiteraard een BioPower-krachtbron.

Saab breidt langzaam maar zeker haar modellengamma verder uit. De Zweden presenteren eind dit jaar de 9-4X, een crossover die het op moet gaan nemen tegen auto´s als de BMW X3, Audi Q5, Mercedes GLK en Volvo XC60. De 9-4X wordt gepositioneerd onder de niet zo succesvolle 9-7X en houdt het midden tussen een SUV en een hatchback.

Herkenbaar Saab

De 9-4X is direct herkenbaar als een Saab. De kenmerkende grille met veel chromen strips, de achterlichtunits en ook de vorm van de achterruit maken de 9-4X zonder enige twijfel tot een Saab. Opvallende stylingdetails zijn de zwarte A-stijlen die het laten lijken dat het dak zweeft. Ook de vorm van de D-stijl geeft een opvallend karakter aan de 9-4X.

BioPower en geavanceerde vierwielaandrijving

Nieuws Saab 9-4X BioPower ConceptOnder de motorkap ligt in deze conceptcar een viercilinder motor met een inhoud van 2.0 liter. De motor is voorzien van een turbo en levert een vermogen van 245 pk en een koppel van 353 Nm wanneer er benzine getankt wordt. Wie bio-ethanol (E85) tankt beschikt over een vermogen van 300 pk en een koppel van 400 Nm. En dat moet voor aansprekende prestaties kunnen zorgen. Sowieso moet de 9-4X wat rij-eigenschappen betreft voor Saab een nieuwe maatstaf kunnen zetten. De auto beschikt namelijk over geavanceerde vierwielaandrijving waarbij het vermogen niet alleen over de voor- en achteras wordt verdeeld maar bij de achterwielen ook tussen het linker- en rechterwiel. Het systeem is vergelijkbaar met BMW´s Dynamic Performance Control. Een zestraps automaat zorgt voor de overbrenging.

Realistische voorbode 9-4X

Nieuws Saab 9-4X BioPower ConceptDe Saab 9-4X BioPower Concept is een zeer realistische voorbode van de productieversie van de 9-4X. Deze zal tegen het einde van dit jaar worden onthuld en begin 2009 op de markt komen.

Meer informatie en foto's volgen zodra Saab meer officiële informatie vrijgeeft. Wij houden u op de hoogte!

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model