Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Saab 9-3

Nieuws: Saab 9-3

‘Nieuwe’ Saab 9-3 is gewoon weer te koop

13.12.2013

Het is weer mogelijk om een rasechte Saab te kopen. Nadat de productie is herstart is er vanaf nu een 9-3 te bestellen. NEVS biedt die 9-3 Aero enkel via het internet aan en geïnteresseerden kunnen per direct een order plaatsen.

Voor de verstokte Nederlandse Saab-fan kost het misschien wat moeite, invoerkosten en navraag over de garantievoorschriften en service, maar het moet ongetwijfeld mogelijk zijn de ‘nieuwe’ 9-3 Aero te importeren. Waar een wil is, is een weg. De eerste beperkte oplage Saabs zal namelijk enkel in Zweden worden verkocht, voor een prijs van 280.000 Zweedse kronen, ruim € 32.000,-. Daarmee zal het model in Nederland verre van een koopje zijn.

Bomvol
Het leveringsgamma van de 9-3 Aero is zeer ongecompliceerd. Hij is verkrijgbaar in twee tinten: metallic zwart of metallic zilver. Ook de optielijst houden de Zweden simpel: de 9-3 Aero is altijd bomvol uitgerust. Zo heeft hij steevast tienspaaks 18 inch lichtmetaal, xenon-verlichting, elektrisch verwarmbare en verstelbare lederen sportzetels, een uitgebreid infotainmentsysteem, cruise control en parkeersensoren. Daarnaast biedt Saab drie jaar garantie en gratis onderhoud en ook krijg je er een set 16 inch lichtmetaal bij.

2.0 turbo
De Aero heeft altijd een 2.0 liter turbomotor met 220 pk onder de kap, gekoppeld aan een handmatige zesversnellingsbak. Voor een meerprijs van € 1.100,- is ook een automaat beschikbaar. De prestaties van de 9-3 zijn nog altijd keurig. Van 0 naar 100 km/h doet de Saab in 6,9 seconden en zijn topsnelheid ligt op 240 km/h. De levering van de herboren Zweed start in het voorjaar van 2014 en later zal hij ook de Chinese markt bewandelen. Met de uit verkopen gegenereerde inkomsten heeft NEVS als doel om in de toekomst volledig elektrische Saabs te kunnen produceren.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model