Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Saab 9-3 Concept

Nieuws: Saab 9-3 Concept

Saab 9-3 Concept in Genève

19.01.2011

Als Saab z´n ambitieuze reddingsplan wil laten slagen, dan moet het in 2012 een nieuwe generatie van de 9-3 in de catalogus opnemen. Logisch dus dat daar achter de schermen al hard aan is gewerkt. In Genève maken we daar al kennis mee.

De auto wordt het eerste wapenfeit van nieuwe designdirecteur Jason Castriota. De 9-5 en 9-4X zijn beiden immers nog onder GM-bewind tot stand gekomen. Grote baas Victor Muller gaf al aan dat Saabs karaktervol moeten blijven. Castriota heeft het design inmiddels klaar en om het publiek op te warmen zullen de Zweden op het Autosalon van Genève een concept car voor de nieuwe 9-3 in het voetlicht rollen.

Inspiratie
Afbeeldingen van het model houdt het merk nog even achter de hand, maar het is geen geheim dat Castriota zich zal laten inspireren door de historische creaties van het merk, zowel als door concepts uit het verleden (zoals de 9-X Air op de foto).

BMW-motor
De concept krijgt een 1.6 liter turbo benzinemotor met minstens 200 pk onder de kap. Die komt van BMW, waar Saab onlangs een overeenkomst voor de levering van motoren mee afsloot. Of de 9-3 het juk van GM al compleet van zich af kan werpen is nog onduidelijk. De kans is groot dat de nieuwe 9-3 nog steeds op een GM-onderstel staat.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model