Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Saab 9-1, 9-6x en 9-7

Nieuws: Saab 9-1, 9-6x en 9-7

Saab ontwikkelt 9-1, 9-6X en 9-7

05.07.2011

Goed nieuws voor Saab. De overeenkomsten met de Chinese partners Pang Da Automobile en Zhejiang Youngman krijgen officieel doorgang. Behalve dat er 245 miljoen euro wordt ingebracht gaan beide bedrijven Saab ook in China op de markt zetten.

Maar er is meer. En dat biedt echt nieuwswaarde. Saab kondigt namelijk aan samen met Youngman Passenger Car een 50/50 joint venture op te richten waarmee de kosten voor de ontwikkeling van drie nieuwe modellen zullen worden gedragen. De eerste is de inmiddels veelbesproken Saab 9-1 en is vooral een logische stap. Wat we nog niet wisten is dat Saab ook een 9-6x SUV wil gaan ontwikkelen. Die wordt gepositioneerd boven de 9-4x en zal uiteraard de Russische, Chinese en Amerikaanse markt als doel hebben. Een grote sedan boven de 9-5, genaamd 9-7, zal eveneens die markten moeten gaan veroveren.

Ambitieus
De plannen van Saab zijn ambitieus. En dat in een tijd waarin de productie nog altijd stil ligt en men wacht op additioneel geld. Dat valt enerzijds te prijzen, men durft immers vooruit te kijken, maar anderzijds schept het misschien ook loze verwachtingen. Hoe dan ook, Saab kijkt vooruit en als alles goed gaat kunnen we in de komende jaren een 9-1, 9-6x en 9-7 tegemoet zien. Nu alleen nog even duimen dat ze ook die Phoenix concept gaan produceren!

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model