Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: S-klasse cabrio

Nieuws: S-klasse cabrio

Mercedes Concept Ocean Drive

20.12.2006

Mercedes presenteert in Detroit een opvallende conceptcar; de Concept Ocean Drive. De vierdeurs cabriolet is gebaseerd op de S-klasse maar is ondanks de grote overeenkomsten met de limousine een compleet nieuw ontworpen model.

Nieuws S-klasse cabrioProductiekansen lijkt Mercedes niet uit te sluiten. Mercedes heeft inmiddels een reputatie als pionier en trendsetter op het gebied van opvallende segmenten en ontwerpen. Neem de R-klasse, de A-klasse en de vele conceptcars die Mercedes in de afgelopen jaren presenteerde. De autofabrikant uit Stuttgart laat een langgekoesterde droom nu in vervulling gaan. De Duitsers presenteren op de NAIAS in Detroit een vierdeurs cabriolet. Een autosegment dat al tientallen jaren uit het straatbeeld is verdwenen komt hiermee weer tot leven.

Gebaseerd op de S-klasse

Nieuws S-klasse cabrioDe Concept Ocean Drive is gebaseerd op de S600. Ondanks dat is het model compleet nieuw ontworpen. De ontwerpers hadden geen ontwerpvoorwaarden en mochten zich volgens Mercedes naar hartelust uitleven. Het resultaat is een elegante, stijlvolle en zeer exclusieve cabriolet. Volgens Mercedes is de Ocean Drive geschikt om comfortabel te kruisen over de mooiste boulevards ter wereld.

Airscarf

Nieuws S-klasse cabrioKenmerkend voor de Ocean Drive zijn behalve de vier portieren ook de grote verticaal geplaatste grille, de LED-kop- en achterlampen en de tweekleurige lak. De lange opening van de zijruiten die, zoals dat hoort bij een cabriolet, niet door de B-stijl of de raamstijlen wordt onderbroken, zorgt voor een naadloze overgang tussen de buitenkant en het interieur, zelfs wanneer de kap gesloten is. Het dak is van stof en opent en sluit geheel automatisch. Het interieur is afgewerkt met de meest luxe en exclusieve materialen waaronder 3D-effect-stoffen en ahornhout. Om ook tijdens de koudere periodes van het open rijden te kunnen genieten zijn alle vier de stoelen voorzien van Airscarf. Airscarf is een verwarmingssysteem voor de nek, dat debuteerde in de SLK.

Productieplannen worden niet uitgesloten

Nieuws S-klasse cabrioDat Mercedes meer plannen heeft met de Ocean Drive dan alleen een conceptcar laat de autofabrikant voorzichtig doorschemeren. "Het studiemodel heeft ook een praktisch doel. Dergelijke modellen vormen immers een prima gelegenheid voor ontwerpers om met minder bekende elementen te werken, dingen vanuit een ander perspectief te bekijken en nieuwe ideeën te onderzoeken. Bovendien zijn studiemodellen een goede manier om directer met klanten in contact te treden en om nieuwe ideeën aan een groot publiek te presenteren. Hierdoor kunnen ontwerpers een gevoel voor toekomstige stijltrends ontwikkelen." Daarmee geeft Mercedes voorzichtig aan dat productieplannen niet worden uitgesloten. Alles is uiteraard afhankelijk van de reacties van de pers en het publiek.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model