Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: De Mercedes EQC is 3105 euro goedkoper dan de Audi E-Tron

Nieuws: De Mercedes EQC is 3105 euro goedkoper dan de Audi E-Tron

De Mercedes EQC is 3105 euro goedkoper dan de Audi E-Tron

07.05.2019

Vandaag is de eerste Mercedes EQC uit de fabriek in Bremen gerold. En werd bovendien de prijs van de elektrische suv bekendgemaakt. De Mercedes EQC is verkrijgbaar vanaf 80.995 euro. Dat is 3105 euro goedkoper dan een kale Audi E-Tron.

Je zult maar net je Audi E-Tron in ontvangst hebben genomen. Dan vraag je jezelf toch af: had ik niet beter nog even moeten wachten? Vandaag is de productie van de eveneens elektrische Mercedes EQC namelijk van start gegaan, een auto die qua formaat dicht tegen de E-Tron schurkt. De vanafprijs van de EQC bedraagt 80.995 euro. Oftewel: 3105 euro minder dan de beginprijs van je E-Tron ...

Mercedes EQC presteert jaloersmakend
De Mercedes EQC 400 4Matic heeft twee elektromotoren, die met z'n tweeën 408 pk leveren en elk de aandrijving van één wielenpaar verzorgen. De EQC accelereert in 5,1 seconden naar de honderd. En op een volle acculading kom je ongeveer 400 kilometer ver. Reden genoeg om als kersverse gebruiker van een E-Tron stikjaloers te zijn. Want jouw Audi heeft 360 pk, en je zit pas na 5,7 seconden op de honderd. Toch is het elektrische bereik van de E-Tron nauwelijks groter dan dat van de Mercedes EQC: 417 kilometer, als je Audi wilt geloven. De EQC heeft een accupakket met een capaciteit van 80 kW. Het gemiddelde stroomverbruik bedraagt 22,2 kWh. Net als de Audi E-Tron, mag hij een aanhangwagen met een geremd gewicht van 1800 kilo trekken.

Eerste EQC geproduceerd
De eerste Mercedes EQC die vandaag in Bremen feestelijk van de productielijn rolde, wordt tussen de C-Klasse Limousine, C-Klasse Estate, GLC en GLC Coupé gebouwd. Wanneer de eerste exemplaren de Nederlandse wegen zullen bevolken, is nog onduidelijk.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model