Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Rolls-Royce Wraith Convertible

Nieuws: Rolls-Royce Wraith Convertible

Rolls-Royce Wraith Cabriolet onderweg

29.04.2013

Torsten Müller-Ötvös, de CEO van Rolls-Royce, heeft tegenover een Brits magazine bevestigd dat er een open variant van de Wraith in de pijplijn zit. Daarnaast ontkende hij met klem de geruchten van een SUV-model uit de koker van de Britten.

Tijdens de nationale introductie van de Rolls-Royce Wraith in het Verenigd Koninkrijk liet Müller-Ötvös tegen het Britse Autocar ontvallen dat we zeker een dakloze versie van de Wraith kunnen verwachten. 'Het design van de Wraith leent zich uitstekend voor een convertible, en ik denk dat dat de volgende Rolls wordt.´ Op de vraag of er ook een SUV als concurrent voor de Bentley EXP 9 F en Lamborghini Urus komt was de Duitser zeer resoluut: 'Absoluut niet!´

Bespoke krijgt voorrang
De Wraith Convertible laat nog wel even op zich wachten. Rolls-Royce wil eerst de bestellingen binnen het beroemde Bespoke-personalisatieprogramma grotendeels afleveren. Volgens het luxe-merk kiest 99% van haar klanten voor dit maatwerkprogramma, dus je kunt zelf al wel raden hoeveel tijd hierin gaat zitten. Zeker bij een ambachtelijk merk als Rolls-Royce.

Nieuwe Phantom
Hoewel geen prioriteit, maar waar Rolls-Royce al wel serieus haar gedachten over laat gaan, is de nieuwe Phantom. Over drie jaar vanaf nu willen we deze voorstellen liet Müller-Ötvös weten. Opvallend is dat hij daarbij zegt een plug-in hybride niet uit te sluiten. Eerdere onderzoeken wezen immers uit dat de klandizie daar absoluut niet op zit te wachten. Een reden om alsnog een dergelijke aandrijflijn te overdenken is het kunnen blijven voldoen aan de steeds strengere emissie-eisen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model