Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Rolls-Royce SUV

Nieuws: Rolls-Royce SUV

Rolls-Royce heeft plannen voor een SUV

02.10.2013

Rolls-Royce heeft de behoefte om een jeugdig en hippe doelgroep aan te spreken. Volgens de Engelsen lukt dat niet helemaal met het huidige programma en dus zijn ze vol aan het brainstormen over een SUV.

Rolls-Royce CEO Torsten Müller-Ötvös lijkt nogal een wispelturige man. Een goed jaar terug was een SUV-Rolls onbespreekbaar en zag hij de komst van een dergelijk model absoluut niet zitten. Een SUV zou simpelweg niet bij het statige Rolls-Royce passen stelde hij onverbiddelijk. Nu, een jaar later is Müller-Ötvös klaarblijkelijk resoluut van mening veranderd, blijkt uit de uitlatingen tegenover het Britse magazine Auto Express. Het SUV-segment is interessant. Er is een flinke groei in die sector waarneembaar en een Rolls-Royce SUV is zeker denkbaar. Daar sta ik open voor. Onze designer Giles Taylor heeft zijn eerste schetsen al op papier staan. De komst van een SUV lijkt dus onomstotelijk maar op welke basis dat model eventueel gebouwd gaat worden is nog in het ongewis. Dat die basis afkomstig is van BMW lijkt voor de hand te liggen.

Bentley
Producenten van exclusieve auto's banen zich massaal een weg richting het SUV-segment. In 2014 staat de Maserati Levante op het programma, ook Lamborghini heeft een hoog model in de pijplijn zitten en onlangs maakte Rolls-Royce-rivaal Bentley bekend dat hun SUV in 2016 in productie gaat. De vraag is echter hoe opgetogen we moeten zijn dat een soeverein merk als Rolls-Royce afstapt van zijn grondbeginselen en zich gaat mengen in deze trend. Niettemin zijn wij stilletjes erg benieuwd hoe een Rolls-Royce SUV er uit komt te zien.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model