Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Rolls-Royce Phantom

Nieuws: Rolls-Royce Phantom

Rolls-Royce Phantom met innovatief dak

14.02.2008

Het Duitse bedrijf EDAG staat bekend om innovatieve constructies en oplossingen voor de auto-industrie. Op de Autosalon van Genève presenteert EDAG haar visie op het comfort van de toekomst. In de vorm van een speciale Rolls-Royce Phantom wordt verduidelijkt wat EDAG daarmee bedoelt.

EDAG is geen autofabrikant, maar werkt wel veel in opdracht van fabrikanten. Achter de schermen werkt EDAG veelal aan nieuwe productieprocessen of de optimalisatie daarvan. Vorig jaar presenteerden de Duitsers de EDAG LUV waarmee ze wilden laten zien waartoe ze in staat zijn. Op de Autosalon van Genève 2008 presenteert EDAG een nieuw thema voor haar toekomstige projecten: "The vision of comfort". Met deze visie laat EDAG ons zien hoe zij denken over diverse comfortverhogende oplossingen.

Innovatief dak

Rolls-Royce PhantomOm de ideeën te illustreren werd een speciaal dakconcept bedacht voor de Rolls-Royce Phantom. EDAG verklaart namelijk dat zelfs Rolls-Royce kopers niet altijd volledig tevreden zijn. Zo is de brede C-stijl van de Phantom zeer prettig om in optimale privacy te kunnen reizen, maar het maakt de in- en uitstap lastiger. Om gemakkelijk uit te kunnen stappen (zonder daarbij je hoofd te stoten) heeft EDAG een openklapbaar dak ontwikkeld. Met een druk op de knop opent en sluit een deel van het dak waardoor je zeer gemakkelijk in- en uit kunt stappen. Dat staat bovendien wel zo elegant op het moment dat je voor de rode loper uit mag stappen. Het zou overigens ook ideaal zijn voor ons Koningshuis.

Technische uitdaging

Rolls-Royce PhantomDe ontwikkeling van deze dakconstructie was voor EDAG een technische uitdaging. Diverse concepten hebben de revue gepasseerd om vervolgens voor deze tentoongestelde variant te kiezen. Daarbij zorgen elektromotoren voor een nagenoeg geluidloos openen en sluiten. Tegelijkertijd moesten de waterafvoer van het dak, de isolatie en de stevigheid van de dakconstructie worden aangepast. Voor de bekleding is gekozen voor alleen de kwalitatief meest hoogwaardige producten zoals ook Rolls-Royce die gebruikt. Of het concept ooit het productiestadium zal halen is moeilijk in te schatten. EDAG geeft echter wel weer een visitekaartje af.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model