Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Rolls-Royce Phantom II

Nieuws: Rolls-Royce Phantom II

10 weetjes over de Phantom II

29.05.2012

Sommige dingen voegen niets toe, maar zijn wel leuk om te weten. Verplaatsen we dit naar de autobranche, dan is Rolls-Royce bij uitstek een merk waaraan talloze van dit soort weetjes kleven. Details die in de reguliere verslaggeving veelal verloren gaan, maar zijn nu prijsgegeven door medewerkers bij het punctuele bedrijf.

Marc Court (Coach Line), Tom Peters (Veneer Specialist) en Kayla Mulcany (Sewing Specialist) van Rolls-Royce vertelden exclusief aan ons enkele van hun geheimen. Zaken die je niet eerder wist van de Phantom II en die meteen een ander licht werpen op de astronomische prijs van de toplimousine. Wist je namelijk dat...

  • Het verkrijgbare kleurenpalet voor de Phantom bestaat uit maar liefst 45.000 exterieurkleuren. Meer tinten fabriceert lakleverancier BASF nu eenmaal niet.
  • De koetswerkkleur van één Phantom 5 laklagen bevat en een two-tone exemplaar zeven. Tussen elke laag wordt het koetswerk met de hand opgeschuurd, wat telkens vijf uur in beslag neemt.
  • De sierlijn onder de koetswerkplooi te personaliseren is en deze komt te liggen bovenop de lak, in een hars die zich erin inbijt en wordt door artiest Mark Court uit de losse pols wordt aangebracht.
  • Het leder in de Phantom afkomstig is van Alpijnse runderen waarbij alleen de stieren worden gebruikt en de minste afwijking voldoende is om een vel te weigeren. Per auto zijn er 11 vellen nodig.
  • Het leder en garen in hetzelfde bad worden gekleurd om elk risico op kleurverschil te vermijden.
  • Rolls-Royce een reservestaal houdt van het leder van elk gebouwde auto, mocht een herstelling ooit noodzakelijk blijken.
  • De sierlijsten van hout in een tiental lagen wordt geperst en daarna pas met elkaar worden verlijmd. Voor de stevigheid zijn twee van die lagen van aluminium. Alleen de bovenste laag is fineer, en ook die wordt op haar beurt voorzien van nog eens vijf lagen wax, lak en vernis.In principe is het mogelijk elk soort fineer kiezen. Zo wilde een klant ooit dat het hout in z´n Rolls werd gemaakt van een appelboom uit z´n eigen tuin. Zo gezegd, zo gedaan.
  • De fineerafdeling is verantwoordelijk voor het perfect spiegelen van de houtmotieven aan weerszijden van het interieur van de auto.
  • Een Phantom probleemloos kan worden uitgerust met een trekhaak, maar Rolls-Royce zelf er geen weet van heeft dat klanten dit ook daadwerkelijk hebben gedaan.
  • Het enige verschil tussen het korrelige leder van de Ghost en het erg egale leder van de Phantom de droogtijd van de vellen is. Die van de Ghost zijn namelijk acht uur langer gedroogd.
 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model