Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Rolls Royce Phantom Coupé

Nieuws: Rolls Royce Phantom Coupé

Bijzonder: Rolls-Royce Phantom Bespoke Chicane Coupé

31.10.2013

Tijdens een etentje in het Goodwood Hotel ziet Mohammad El Arishy, Brand Manager van Rolls-Royce in Dubai, foto’s aan de muurhangen van het legendarische Goodwoord-circuit. Het bracht hem op het idee om door middel van een speciale edition een ode te brengen aan dat circuit.

El Arishy speelde zijn idee namelijk door aan de designers op de exclusieve Rolls-Royce Bespoke-afdeling, alwaar ze aan het werk gingen om het eerbetoon aan het Britse circuit te bedenken. De carrosserie van de Phantom Coupé werd in het bijzondere Gunmetal-grijs gespoten en de motorkap kreeg een matzwarte tint. Verder zien we speciale chromen badges, met daarin de lay-out van het Goodwood-circuit gegraveerd.

Rood interieur
Het interieur valt vooral op door de knalrode kleurstelling. Het luxueus ogende hout moest plaats maken voor sportief carbon en in de zetels werd een finishvlag geborduurd. Ook zien we een meer dan duizend LED-lampjes tellende sterrenhemel, die we herkennen van de Rolls-Royce Celestial Concept. Onder de kap is er niets veranderd. Daar huist de 6.6 liter V12 met 460 pk. De Chicane Coupé is eenmalig in huidige gedaante geassembleerd. Wat de unieke Rolls-Royce moest kosten is niet bekend, maar hij is al verkocht.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model