Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Rolls-Royce Ghost

Nieuws: Rolls-Royce Ghost

Rolls-Royce verlengt Ghost

19.04.2011

Rolls Royce stelt een met 17 cm verlengde versie van de Ghost voor. Dat lijkt wat eigenaardig omdat de “kleine” Rolls Royce dan in het totaal 5,57 m lang, 1,95 m breed en 1,55 m hoog wordt en verdacht dicht in de buurt van de afmetingen van de Phantom komt.

Rolls-Royce heeft daar echter een kant-en-klaar antwoord op. De Phantom is immers een auto waarin je je hoofdzakelijk laat rijden door een chauffeur en in de Ghost zijn de verhoudingen omgekeerd. Terwijl het toch kan zijn dat je af en toe de passagiers (of jezelf) die extra ruimte wil gunnen zonder - en dat is cruciaal - al te veel toegevingen te doen aan de rijdynamiek.

Groeimarkt
De Ghost met verlengde wielbasis debuteert in China op de Shanghai Motor Show. Dat de Britten het model op Chinese bodem voorstellen is geen toeval. Alleen in de VS telt het merk meer klanten dan in China en bovendien is het de grootste groeimarkt van het luxemerk.

3,47 m wielbasis
Rolls-Royce GhostAlle extra centimeters kan je vinden in de wielbasis die als gevolg van 3,30 naar 3,47 m groeide. Alle extra centimeters worden net achter de B-stijl aan de knieruimte van de achterste inzittenen toegevoegd. Op een langere drijfstang naar de aangedreven achterwielen na, wijzigt er technisch niets. Een 6.6 liter V12 die is afgeleid van een BMW-centrale levert nog altijd 560 pk en 780 Nm en wordt in z'n opdracht geholpen door een automaat met 8 verzetten van fabrikant ZF.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model