Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Rolls-Royce Ghost

Nieuws: Rolls-Royce Ghost

Rolls-Royce Ghost koninklijk verbouwd

07.06.2012

Het Poolse ontwerpbureau Carlex Design heeft zijn handen weten te leggen op een Rolls-Royce Ghost en daar vervolgens zijn eigen sausje overheen gegoten. De auto is gemaakt om het diamanten jubileum van Elizabeth II te vieren, maar of zij hier nu zo blij mee is?

Rolls-Royce is één van die iconische Britse merken die net als Groot-Brittannië zelf oude stijl en gebruiken combineert met moderne technieken en vooruitgang. Een Rolls-Royce is een bolwerk van rust in een hectisch leven, hoewel niet iedereen het daar blijkbaar mee eens is. De Poolse ontwerpfirma Carlex Design ging namelijk aan de slag met de Ghost ter ere van het diamanten jubileum van koningin Elizabeth II.

Smaak
Het interieur is op zijn zachtst gezegd opvallend te noemen in deze auto die tot 'Ghost save the Queen' is gedoopt. Er is uitgebreid gebruik gemaakt van geperforeerd kangaroo-leer dat een bijna schub-achtige uitstraling heeft. De kleur groen is voor zowel de binnen- als buitenzijde gebruikt om naar eigen zeggen de Britse elegantie te verbeelden. Wat heet elegantie? De verscheidenheid aan tinten en patronen doet die volgens ons echter grotendeels vervagen. Maar goed, als finishing touch is in het houtwerk van het dashboard het eerste couplet van het Britse volkslied ingelegd. Nogmaals, over smaak valt altijd te twisten, maar wij betwijfelen of de koningin plaats zou nemen in deze aan haar opgedragen hommage. Doe ons dan de Bentley Mulsanne Diamond Jubilee Edition maar.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model