Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Rolls-Royce Ghost

Nieuws: Rolls-Royce Ghost

Rolls-Royce eert Abbas Ibn Firnas

21.01.2013

Rolls-Royces zijn in trek in het Midden-Oosten. Dus als een dealer van het Britse merk daar een balletje opgooit, wordt deze al gauw opgevangen door Rolls-Royce. Dit is het verhaal achter de superexclusieve Ghost Firnas Motif waarvan er slechts vijf gemaakt gaan worden.

De modelnaam Firnas Motif is op z´n beurt een verwijzing naar Abbas Ibn Firnas, een uitvinder die leefde van 810 - 887 in het kalifaat van Córdoba, een gebied die we nu beter kennen als Spanje en Portugal. Destijds was het echter een Islamitisch rijk met een hoog niveau aan kunst, industrie en wetenschap. Bedrijvigheid waarmee Firnas zich ook bezighield. Daarnaast stond Abbas bekend om zijn voorliefde voor de luchtvaart. Maar pas echt onsterfelijk maakte hij zich toen hij, met zelfgemaakte vleugels, als één van de eerste mensen ooit een poging ondernam om te kunnen vliegen.

Firnas Motif Collection
Dit pionieren in de luchtvaart zien we tevens terug in de speciale uitvoering van de Ghost. De Britse toplimousine is namelijk voorzien van diverse emblemen die je helpen herinneren aan Firnas´ verwoede vliegpogingen. Maar dat is niet het enige speciale aan de Ghost Firnas Motif Collection. Zo is het exterieur ook afgewerkt in een unieke two-tone lak, voorzien van een aantal exclusieve details zoals de subtiele, handgeschilderde striping over de flanken.  

Vijf stuks
Van de Ghost Firnas Motif Collection worden slechts vijf exemplaren gebouwd en deze zullen vermoedelijk linea recta richting de Golfstaten gevlogen worden. Naar de prijs hoef je dan ook niet te vragen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model