Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Rolls-Royce Dawn

Nieuws: Rolls-Royce Dawn

Rolls-Royce Dawn vergt dubbele van S 63 AMG Cabrio

22.12.2015

Zou Rolls-Royce geschrokken zijn van de S-klasse Cabriolet en diens prijzen? Je zou het haast denken. Want uren nadat Mercedes de tarieven van hun open paradepaardje bekendmaakten, doen de Britten nu hetzelfde voor de Dawn.

Voor wie het niet heeft meegekregen: de Dawn is de cabrioletversie van de Wraith met de aandrijflijn van de Ghost. Dat betekent dat Rolls' nieuwe convertible beschikt over een 6.6 liter V12 met een vermogen van 563 pk en een trekkracht van 780 Nm (vanaf 1.500 tpm).Dan kan een auto nog zoveel wegen als een volgestouwde zeecontainer, met zoveel kracht zit je in mum van tijd op de gewenste kruissnelheid. De dik twee ton wegende en vijf meter lange Dawn bewijst het: in 4,9 seconden zit hij op 100 km/h en pieken doet 'ie bij 250 km/h.

Weelderige prijs
Afijn, over op het bijbehorende prijskaartje. Rolls-klandizie zal hiervan niet wakker liggen, maar de gewone sterveling zal wellicht toch eventjes gaan relativeren bij de wetenschap dat deze bijna tweemaal zo hoog is als die van de S 63 AMG Cabriolet. Liefst € 425.000,- vragen de Britten. En dan kopen de meesten een Dawn nog niet voor zichzelf ook. Welkom in de wonderlijke wereld van Rolls-Royce. De Rolls-Royce Dawn is per direct te bestellen en de eerste exemplaren zullen medio 2016 geleverd worden.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model