Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Rolls-Royce Dawn

Nieuws: Rolls-Royce Dawn

Eerste detailkiekjes Rolls-Royce Dawn

03.09.2015

Zoals elke nieuwe Rolls-Royce zal de Dawn ook weer het toonbeeld van Brit vakmanschap zijn. Met een drietal teasers in de aanloop naar de simultane onthulling in 4 wereldsteden op 8 september hameren de Engelsen daar graag nog even op.

Nog 5 dagen dus en dan trekt Rolls-Royce het doek van de Dawn, de cabrio-uitvoering van de Wraith. En dat doet het merk simultaan in Londen, New York, Dubai en Beijing. Echter de lokale tijdstippen zijn op dat moment wel verschillend. De Amerikanen moet ervoor het vroegst uit hun bed, namelijk 9 uur 's ochtends Engelse tijd. In Peking is de avond dan al eventjes onderweg.

2016
Gezien de Dawn nadrukkelijk is gestoeld op de Wraith, kent de nieuwe Rolls niet echt grote verrassingen. Zelfs het design van de langgerekte softtop is geen geheim meer. Motorisch wordt de Dawn aangedreven door de 6.6 liter V12 met 632 pk en 800 Nm. Ruimschoots voldoende om ontspannen te flaneren, maar ook Porsches te pesten dankzij een zoeftijd van 4,6 seconden naar de 100 km/h. In 2016 start de verkoop, maar hem in levende lijve zien kan al over twee weken, op de IAA Frankfurt.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model