Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Rolls-Royce Cullinan

Nieuws: Rolls-Royce Cullinan

Eerste foto's van de echte Rolls-Royce Cullinan

06.12.2016

Houd je smartphone of camera alvast in de aanslag. Vanaf morgen is de SUV van Royce-Royce – als prototype – op de openbare weg te spotten. Dat heeft het Britse prestigemerk zonet zelf vrijgegeven. Inclusief de eerste twee afbeeldingen.

Het allereerste SUV-project van Rolls-Royce gaat gebukt onder de noemer 'Cullinan'. Het is niet duidelijk of de auto ook daadwerkelijk zo gaat heten als productiemodel. Dat de SUV ontzagwekkend groot en ongekende weelderig is staat daarentegen buiten kijf en wordt deels ook bevestigd door deze spionagefoto's die rechtstreeks vanaf het hoofdkwartier in Goodwood zijn verstuurd. Ó, en niet te vergeten vierkant, zoals dat typerend is voor elke Rolls.

Helemaal zichzelf
Een Rolls-Royce kent natuurlijk geen concurrentie. Althans, dat gelooft het merk zelf. Toch zal het haar stinkende best moeten doen de SUV van die andere grenzeloze Britse prestigefabrikant naar de kroon te steken. Het (psychologische) begin is er. De Cullinan staat namelijk op een gloednieuw ontwikkeld, aluminium platform, terwijl de Bentley Bentayga stilletjes is gestoeld op de Audi Q7. Ook het 4x4-systeem heeft Rolls-Royce vanaf een leeg vel papier ontwikkeld.

Aan de bak
Vanaf morgen kan de Rolls-SUV dus gezien worden op de openbare weg. Dat klinkt spannender dan het is, want in feite zal je dan in de meest extreme gebieden van de wereld moeten wonen of daar naartoe moeten afreizen.Volgens Rolls-Royce moet de SUV immers 'effortless… everywhere' worden en dat kan alleen als er getest wordt in buitensissige omstandigheden. Rond de poolcirkel bijvoorbeeld of in de zinderende hitte van het Midden-Oosten. PC Hoofd-publiek kan voor nu daarom gerust doorgaan met hetgeen ze altijd doen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model