Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Rolls-Royce Art Deco

Nieuws: Rolls-Royce Art Deco

Rolls-Royce verkeert in Art Deco-sferen

27.09.2012

Het wordt in Parijs vergeefs zoeken naar een Ghost Coupé. Rolls-Royce neemt om de pijn te verzachten wel drie speciale varianten mee naar de Franse Autosalon. Het thema is dit maal? Art Deco.

Als je geen nieuwe model hebt om te presenteren, maar toch in de schijnwerpers wil staan op een grote autobeurs fabriceer je toch gewoon een bijzondere uitvoering van je bestaande gamma? Rolls-Royce heeft deze tactiek de afgelopen jaren regelmatig succesvol toegepast. In Parijs moest bijna het hele gamma eraan geloven, de Ghost, Phantom en Drophead Coupé zijn in een uniek jasje gestoken.

Art Deco
De Britse fabrikant wil in Parijs graag een hommage brengen aan de expositie die in 1925 plaatsvond in de Franse hoofdstad. Deze Exposition internationale des Arts décoratifs et industriels modernes was één van de grote aanjagers van de Art Deco-stroming. Het is niet voor niets dat Rolls-Royce juist deze beurs en kunststroming gebruikt om haar modellen in een excentrieke sfeer uit te dossen.

Contrast
De Phantom lijkt van buiten eigenlijk geheel standaard te zijn, maar werp een blik op het interieur en je ziet meteen de veranderingen. Het leer is namelijk sterk contrasterend uitgevoerd in zwart en wit. Voor een uniek puntje op de i is de afwerking van het leer in helder groen uitgevoerd. De Ghost vervolgens is gespoten in two-tone Jubilee Silver en Cobalto Blue. Het interieur van de 'kleine' Rolls-Royce is uitgevoerd met uniek bewerkt hout. Voor de Drophead moet je wel erg van blauw houden want zowel het leer als de lak zijn in zachtblauw - of zoals Rolls-Royce zegt Powder Blue, uitgevoerd. Zoals gebruikelijk heeft Rolls-Royce geen prijzen bekend gemaakt.

Je vergapen aan deze limousines kan vanaf dit weekend tijdens de Autosalon van Parijs.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model