Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Rolls-Royce 102EX

Nieuws: Rolls-Royce 102EX

Rolls-Royce 102EX niet in productie

15.03.2012

Na vorig jaar verbaasd te hebben met de 102EX, laat Rolls-Royce weten dat na uitgebreid onderzoek besloten is de elektrische Phantom niet in productie te nemen. Wel staan er nieuwe varianten van de Ghost in de planning.

Toen Rolls-Royce vorig jaar op de Autosalon van Genève verscheen met de 102EX, een elektische variant van de Phantom, werd het duidelijk dat zelfs het allerhoogste segment niet aan de zogenaamde eco-revolutie ontkomt. De conceptauto werd aangedreven door twee pakketten lithium-ion batterijen en beschikte over 395 pk.

Onderzoek
De Britten hebben vijfhonderd potentiële klanten met de 102EX laten rijden en zijn tot de conclusie gekomen dat het niet interessant is om de auto in productie te nemen. Hoewel er veelal lovend gesproken werd over de trekkracht en de stilte van de auto, werden de beperkte actieradius en de lange laadtijden onacceptabel bevonden. CEO Torsten Müller liet aan het Britse Car and Driver Blog weten dat een elektrisch aangedreven Rolls-Royce in de toekomst alleen mogelijk is op een ander aandrijvingsplatform. Dit zou bijvoorbeeld vorm kunnen krijgen als een plug-in hybride. Hier zijn op dit moment echter geen concrete plannen voor.

Ghost
Een plan dat wel concreet is, is het dynamischer maken van de Ghost-range waarbij Müller benadrukt dat met dynamisch niet sportief wordt bedoeld. De bedoeling van het Ghost-platform is altijd geweest dat de eigenaar zelf achter het stuur kruipt en die zal dat wellicht nog vaker doen in een coupé- en cabriolet-variant van de Ghost. Die staat dan ook op de planning. Wanneer deze gepresenteerd zullen worden is vooralsnog onduidelijk.

SUV
Wanneer gevraagd wordt naar de mogelijkheden van een Rolls-Royce SUV is Müller duidelijk: die komt er niet. Rolls-Royce moet volgens hem bij zijn leest blijven en zich focussen op de beste limousines, coupés en cabriolets ter wereld. Wel ziet het prestigemerk wat in het idee om modellen op speciaal verzoek te maken zoals bijvoorbeeld Ferrari eerder deed met een sterk aangepaste 599.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model