Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Robyn Denholm nieuwe Tesla-voorzitter

Nieuws: Robyn Denholm nieuwe Tesla-voorzitter

Deze vrouw neemt bij Tesla 't stokje over van Elon Musk

13.11.2018

Elon Musk ligt onder vuur en dat heeft hem de voorzittershamer gekost over zijn eigen geesteskind Tesla. Deze dame, genaamd Robyn Denholm, volgt de omstreden Amerikaanse captain of industry op.

Als straf voor deze roekeloze tweet kreeg Elon Musk namens beurstoezichthouder SEC te horen dat hij zijn functie als voorzitter van Tesla moest neerleggen. Voor tenminste drie jaar. Musk kon niet veel anders dan instemmen met deze opgelegde sanctie (het had ook slechter kunnen uitpakken voor hem) en de overige leden van Tesla's raad van bestuurder hebben inmiddels Denholm aangewezen als de nieuwe voorzitter.

Tree hogerop
Dat de 55-jarige Denholm is aangesteld voor de hoogste post bij Tesla is zo vreemd niet. Ze vervulde al een bestuurdersrol bij de Amerikaanse EV-maker, maar was overwegend werkzaam voor het Australische telecombedrijf Telstra. Daar was Denholm, die zowel een Amerikaans als Australisch paspoort geniet, tot voor kort financieel- en strategisch-directeur. En dan nu de hamvraag: kan een vrouw Elon Musk wel een beetje in toom houden? Want daar is het SEC het immers allemaal om te doen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model