Afdrukken Stuur door via E-mail  
 
Afdrukken Stuur door via E-mail  
Nieuws: Road Rover

Nieuws: Road Rover

'Road Rover' derde modellijn van Land Rover

05.10.2017

Jaguar Land Rover heeft de wind in de zeilen. Het autoconcern, of op z'n minst moederbedrijf Tata, zit op een flinke berg cash. En die wordt geïnjecteerd om de toekomst van het bedrijf te verzekeren. Het gevolg: Land Rover zal uiterlijk tegen 2020 een nieuwe modellijn introduceren, waarbij wordt afgestapt van de typische terreinauto. Dat is meteen al duidelijk aan de naam die naar voren wordt geschoven.

Ja, je begrijpt het goed. Land Rover zinspeelt op een modellijn die louter voor het asfalt is gebouwd. Anderzijds, je mag er hiermee van uitgaan dat het eerder over crossovers gaat dan sedans (zoals de Jaguar XE-met-Range-Rover-trekjes die bij dit artikel staat dankzij de Photoshop-kunsten van Kleber Silva).

Treffende naam
De naam van deze derde modellijn sluit daar perfect bij aan: Road Rover. Nieuw is die overigens niet, want zo had Land Rover in de jaren '50 al eens een gelijknamig studiemodel. En ook toen ging het om een auto die het midden hield tussen traditioneel model en de Land Rover (toen nog slechts één model).

Elektrische crossover
De Britse pers meent te weten dat het eerste lid van de toekomstige Road Rover-familie een elektrische crossover wordt. Eentje waarvan het interieur moet kunnen wedijveren met dat van de Mercedes S-klasse. Het ontbreekt ze daar in Engeland dus geenszins aan ambitie.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model