Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Rinspeed X-treme

Nieuws: Rinspeed X-treme

X-treme gebaseerd op de Porsche Cayenne

10.01.2008

De Zwitserse tuner Rinspeed staat vooral bekend om opvallende conceptcars. Maar het bedrijf is ontstaan vanuit de gedachte om Porsche’s te tunen. En dat doet men dan ook nog steeds. Hun nieuwste creatie is de Rinspeed X-treme, gebaseerd op de vernieuwde Porsche Cayenne.

Het aërodynamicapakket dat Rinspeed voor de Cayenne heeft ontworpen past op elke motorvariant. De compleet nieuwe voorbumper bepaalt daarbij het extra sportieve beeld aan de voorzijde. De grote luchtinlaten evenals de voorspoiler geven de Cayenne die typische Rinspeed-look.

Nieuws Rinspeed X-tremeDe forse wielkasten doen de SUV breder en nog dynamischer lijken dan deze al is. Bovendien zorgen de zijskirts ervoor dat deze extra brede wielkasten optisch met elkaar verbonden worden. Aan de achterzijde heeft Rinspeed compleet nieuwe bumper gemonteerd met daarin een geïntegreerde diffusor. De dubbele chromen uitlaatpijpen zorgen daarbij voor een extra high-light en suggereert veel vermogen onder de motorkap. Rinspeed spreekt van ruim 600 pk, maar verdere specificaties geeft de tuner niet vrij.

23 inch wielen

Nieuws Rinspeed X-tremeHet contact met de weg wordt verstevigd dankzij de enorme banden met typische Rinspeed lichtmetalen wielen. Rondom zien we 315/25 ZR23 wielen die speciaal gemaakt zijn voor snelheden tot boven de 300 km/h. Voor een verbeterd rijgedrag werd de Cayenne met 35 mm verlaagd en kan de luchtvering nog eens 75 mm extra zakken.

Interieur naar wens

Het interieur kan door Rinspeed geheel naar smaak van de toekomstige eigenaar worden aangekleed. Exclusieve leersoorten, carbon, aluminium en zelfs speciale houtsoorten kunnen het interieurbeeld bepalen. Daarbij levert Rinspeed de meest moderne audio-/navigatie en entertainmentsystemen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model