Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Rinspeed Dock+Go

Nieuws: Rinspeed Dock+Go

Rinspeed bouwt concetptcar met aanhanger

08.12.2011

Je moet beslist even verder lezen want dit concept is meer doordacht dan je zou denken. Dit is niet zomaar een smart fortwo voorzien van een in stijl ontworpen aanhanger. Nee, Rinspeed denkt hiermee een goede oplossing te hebben voor de beperkte actieradius van elektrische auto’s.

De multifunctionele aanhanger die Rinspeed achter de smart fortwo heeft gebouwd gaat als 'Dock+Go' door het leven. Het meest unieke aan de aanhanger is dat deze ingericht kan worden met een range extender. Als de actieradius van het standaard accupakket van de smart fortwo electric drive niet voldoende is kan bijvoorbeeld een compacte brandstofmotor, een brandstofcel of gewoon een uitgebreid pakket extra accu's in de aanhanger voor energie zorgen. Eenmaal aangekoppeld wordt de energie doorgegeven naar de standaard aandrijflijn van de auto, het is immers stroom en dat kan gemakkelijk via een kabel worden doorgevoerd. Een extra aandrijfas of dergelijke is niet nodig.

Pizza!
Rinsspeed Dock+GoMaar Rinspeed ziet meer toepassingen. Het is volgens de Zwitsers ook een prachtige oplossing voor pizzabezorgers. Bouw een soort van warmhouder in de auto en de pizza's worden warm en vers bij de klant afgeleverd. In je vrije tijd kun je de extra ruimte mooi gebruiken om de beperkte bagageruimte van de smart wat uit te breiden.

Potentie?
Geheel uitontwikkeld lijkt het concept ons niet, maar revolutionair kan het wel genoemd worden. Wellicht pikt een autofabrikant het wel op als de Rinspeed Dock+Go in Genève debuteert. Je weet het nooit...

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model