Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Renault Zoe

Nieuws: Renault Zoe

Elektrische Renault Zoe nu 400 km actieradius

29.09.2016

Renault heeft niet één, maar mimimaal twee wereldprimeurs in Parijs. Naast de TreZor Concept schittert ook de gefacelifte Zoe in de Franse hoofdstad de komende twee weken. Het grootste nieuws daarvan? Een elektrische actieradius die twee keer zo hoog ligt als voorheen.

Zo minimaal als de optische wijzigingen zijn, zo groot zijn de technische aanpassingen. Dankzij een nieuw ontwikkeld accupakket kan de Renault Zoe bijna twee keer zoveel kilometers rijden op een vol batterijenpakket. Oftewel, zo'n 400 kilometer, wat voor veel automobilisten ineens wel een toereikende actieradius zou kunnen zijn. Sowieso is het meer dan het gros van de EV's momenteel te koop en gelijk aan de Tesla Model 3 die pas voor 2018 gepland staat.

Ook twee keer zo snel (laden)?
Wat ook verdubbel is, is de kracht van de aandrijflijn: van 21 kWh naar 41 kWh voortaan. Welke prestaties daaraan verbonden zijn is nog onduidelijk, maar al wel is bekend dat de sterk verbeterde aandrijflijn niet zwaarder is dan de oude. En nu maar hopen dat opladen eveneens twee keer zo snel gaat. De oude Zoe kon tot 80% opgeladen worden in 30 minuten.

Prijs Renault Zoe
De prijzen zijn vastgesteld op minimaal € 21.490,- voor de R90. Wil je snel kunnen opladen langs de snelweg? Dan kom je op de Q90 die minimaal € 24.690,- kost. In beide gevallen huur je dan de batterijen. Wil je die kopen dan moet je bijna 8.000 euro meer neertellen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model