Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Renault Zoe RS: moderne tegenhanger voor Renault 5 Turbo?

Nieuws: Renault Zoe RS: moderne tegenhanger voor Renault 5 Turbo?

Renault Zoe RS: moderne tegenhanger voor Renault 5 Turbo?

26.07.2017

Goed nieuws voor de liefhebbers van Renault-bommetjes. De hete Renault Zoe RS zit in de pijplijn en zou binnen drie jaar gelanceerd moeten worden.

De meteen al op handen gedragen, 460 pk sterke Renault Zoe e-sport concept debuteerde eerder dit jaar op de Autosalon van Genève en in gesprek met het Britse Autocar bevestigde Renault Sport-baas Patrice Ratti dat er inmiddels al een prototype van de elektrische bolide is geproduceerd. Dat maakt het opeens een stuk aannemelijker dat de Zoe RS een serieus project is. Gaaf!

Batterijen
We denken erover na om de Zoe RS in productie te nemen, maar daar gaat veel tijd in zitten. De batterijtechniek is zoveel beter geworden, dat het nu zin heeft om er iets mee te doen. Hoe anders was dat enkele jaren geleden. Er loopt dus een studie naar de haalbaarheid', aldus Ratti.

Wegligging
De topman benadrukt dat niet alleen de accu's een uitdaging vormen. De Zoe RS moet immers niet alleen snel zijn, hij moet ook rijden als een echte Renault Sport-bolide. Zie het als de moderne tegenhanger van de Renault 5 Turbo, een auto die zeer geliefd was om zijn opwindende rijgedrag. '

Een Renault Sport moet goed op de weg liggen, dat is de uitdaging. Je hebt het extra gewicht van de accu's, maar wilt ook een rij-ijzer bouwen die wendbaar is. Dat maakt het lastig'.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model