Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Renault Zoe e-sport concept

Nieuws: Renault Zoe e-sport concept

Renault Zoe e-sport: bommetje vol Formule E-technologie

07.03.2017

De Renault Zoe is een leuke verschijning, maar erg sportief is -ie niet. Daar komt verandering in met de e-sport concept, een fraaie tweezitter tjokvol imponerende techniek uit de Formule E.

Er wordt in de wandelgangen al langer gesproken over een sportievere Zoe, maar voorlopig moeten we het nog doen met de conceptcar. Maar wat voor één. Met de Zoe e-sport laat Renault zien wat er qua prestaties mogelijk is voor een kleine elektrische racewagen.<br>Om vervolgens meteen maar het slechte nieuws te brengen (hebben we dat alvast gehad): productieplannen zijn er niet. Niettemin voldoet de Renault Zoe e-sport aan alle veiligheidseisen van de FIA en kan daardoor ingezet worden tijdens demonstraties.

Twee motoren, 466 pk
Hoe die prestaties dan precies luiden? Wat te denken van 466 pk afkomstig uit twee elektrische motoren. Dat het compacte blauwe bommetje in slechts 3,2 seconden naar de 100 km/h snelt komt zodoende vast niet als een verrassing. De topsnelheid ligt op een relatief lage 210 km/h, waarschijnlijk om de elektrotechniek te beschermen. De twee motoren zijn overigens identiek aan elkaar en worden gemonteerd op beide assen en gebruiken dezelfde magneettechnieken als de Formule E-bolide van Renault. Zo wordt de efficiëntie bevorderd.

Koeling uit racewagen
Daar houden de overeenkomsten met Formule E-auto niet op. De lucht- en waterkoeling voor de accu's en systemen zijn ook afkomstig uit de elektro-racer. Verder kun je zelf instellen of je energie spaart of juist meer vermogen tot je beschikking wilt. De conceptcar maakt daarbij gebruik van een stalen buizenframe, het bodywork is gemaakt van koolstofvezel.

Sportief onderstel
Inclusief de accu's komt het leeggewicht op 1.400 kilogram, waarvan de accu's een forse 450 kilogram voor rekening nemen. Echter Renault heeft genoeg gedaan om de sportiviteit te waarborgen. Zo is de rijhoogte verlaagd, terwijl de Zoe e-sport ook beschikt over een sportief onderstel, vierwielaandrijving, 20 inch wielen, grotere remmen en instelbare dempers.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model