Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Renault Twizy

Nieuws: Renault Twizy

Definitieve prijzen Renault Twizy

29.03.2012

Nadat bijna een jaar geleden de vanafprijs al bekend werd gemaakt zijn nu alle prijzen en uitvoeringen bekend gemaakt. De Twizy 45 staat in de Urban uitvoering vanaf € 6.990,- in de prijslijsten.

Terwijl we de Twizy op Ibzia aan het testen zijn heeft Renault de complete prijslijst van de Twizy bekend gemaakt. De Twizy wordt geleverd in twee motorvarianten en drie uitrustingsniveaus. De Twizy 45 en de Twizy (zonder toevoeging) zijn aan qua carrosserie hetzelfde, maar verschillen onderhuids. Beide zijn elektrisch, maar de Twizy 45 gaat slechts 45 km/h - en is dus met een bromfietscertificaat te rijden - terwijl de Twizy de 80 km/h aan kan tikken. Met drie uitvoeringen en vele accessoires kan je jouw Twizy helemaal naar je eigen voorkeur aanpassen. De Urban is de basisversie waarbij uit vier kleuren gekozen kan worden, kies je voor de Color dan zijn ook de kleuren van dak, portier en dashboard te kiezen. De Technic is de duurste variant en biedt een carbon-look in het interieur, lichtmetalen wielen en metallic lak. De Twizy 45 kost € 6.990,-, € 7.290,- en € 7.790,- voor respectievelijk de Urban, Color en Technic uitvoeringen. Voor de volwaardige Twizy moet voor dezelfde varianten € 7.690,-, € 7.990,- en € 8.490,- betaald worden.

Opties
Renault TwizyEen auto als de Twizy is bedoeld om op te vallen en dat doe je zeker met de Switchblade deuren die in de optielijst prijken voor een meerprijs van 595 euro. Naast deze omhoog draaiende deuren kan op de Technic een panoramisch dak gemonteerd worden en kan er op de Twizy 45 gekozen worden voor radiovoorbereiding en elektrisch verwarmde ruiten welke standaard zijn op de snellere variant. Een hippe auto kan tegenwoordig niet meer zonder uitgebreide personalisatie-opties en de Twizy zal geen uitzondering zijn. Naast standaard sticketsets kan je bij het bestellen van een Twizy zelfs een heel eigen exterieur ontwerpen en laten drukken. Later zullen meer opties aan de prijslijst worden toegevoegd zoals parkeersensoren en een winterdeken (niet onbelangrijk in een open auto).

Accu-abonnement
Wie denkt klaar te zijn met betalen zodra de Twizy eenmaal voor de deur staat komt bedrogen uit. Om de accu te gebruiken moet een contract worden afgesloten met Renault. De prijs per maand hangt af van zowel het aantal gereden kilometers als de duur van het contract. Rijd je 7.500 km per jaar en verbind je je voor 84 maanden aan Renault? Dan kost je dat 50 euro per maand. Wil je je echter niet langer dan 12 maanden binden en ga je de Twizy meer dan 15.000 km per jaar gebruiken? Dan loopt de rekening op tot 72 euro per maand.

Zoals gezegd verblijven we momenteel op Ibiza waar we de Twizy uitgebreid kunnen testen. De eerste rij-indruk staat inmiddels al online, de volledige rij-impressie volgt spoedig.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model