Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Renault Twingo

Nieuws: Renault Twingo

Renault Twingo in 14% bijtellingcategorie

05.06.2012

Renault heeft met wat kleine tweaks de benzineversie van de Twingo eco2 op 102 gram CO2 per kilometer gekregen. Hiermee voldoet de Franse supermini precies aan de eisen om ook na 1 juli BPM en wegenbelastingvrij rond te rijden.

Een aerodynamische achterspoiler was alles dat nodig was om de CO2-uitstoot met 3 gram per kilometer terug te dringen. Met een waarde van 102 g/km valt de benzine-Twingo (net als het diesel-exemplaar) nog net in de categorie die recht heeft op slechts 14% bijtelling en vrijstelling van BPM en wegenbelasting. De 1.2 liter benzinemotor is verder ongemoeid gelaten en produceert nog altijd 75 pk.

Nieuw instapmodel
Het blijft overigens mogelijk om de Twingo op 15 inch lichtmetaal te zetten want de speciale aerodynamische velgen hebben geen nadelig effect op de luchtweerstand. Bijkomend voordeel is dat de vanafprijs ook nog eens 500 euro lager is komen te liggen door de introductie van de Twingo Acces die nog onder de Authentique gepositioneerd wordt. Het model is daardoor voortaan leverbaar vanaf € 7.990,-.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model