IAA 2011
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Renault Twingo RS

Nieuws: Renault Twingo RS

Vernieuwde Renault Twingo ook als RS

14.09.2011

De vernieuwde Renault Twingo gaat natuurlijk ook nog eens door de handen van de Sport-afdeling van het merk. Daarbij werd echter enkel uiterlijk grondig herzien.

Technisch bleef alles dus bij het oude. Dat betekent dat de amper 1.050 kg wegende stadsrakker nog altijd wordt aangedreven door een atmosferische 1.6 liter benzinemotor die 133 paarden achter de hand houdt. Da's voldoende voor een top van 200 km/h en een sprinttijd van minder dan 9 seconden.

Bijgekleurd
Aan de buitenzijde is de Twingo RS wel wat bijgekleurd. De voorbumper heeft nu een splitter die volgens Renault helemaal gebaseerd is op die uit de Formule 1. En in de achterste wielbogen zitten nu luchtdoorstroomopeningen. Ze worden bovendien gevuld door nieuwe 16 inch wielen. Wie wil kan nu een pakketje bestellen waarbij de splitter, spiegels en de achterspoiler zijn uitgevoerd in antraciet. En natuurlijk blijft de karakteristieke blauw-witte Gordini-kleurencombinatie ook nog steeds leverbaar.

Geel stiksel
Aan de binnenzijde wordt de bekleding afgewerkt met geel stiksel. Je vind ze in het stuur, de stoelen en de dashboardafdekking. De middenconsole en het instrumentarium zijn dan weer afgewerkt in glanzend zwart terwijl wit z'n intrede doet voor de bovenzijde van het stuurwiel, de verticale strepen op de sportstoelen en de omlijsting van de toerenteller.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model