Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Renault Twingo 1.2 TCe Gordini

Nieuws: Renault Twingo 1.2 TCe Gordini

Gordini-label verliest z´n veren

03.11.2010

Renault wat doet je nu?! Gordini staat voor een gouden bladzijde in de geschiedenis van Renault. Maar in plaats van deze in ere te houden door exclusiviteit te bieden gaat de Franse fabrikant het legendarische label ook op minder bedeelde modellen plakken. Daarmee verliest de naam Gordini letterlijk en figuurlijk aan kracht.

Wat hebben we ons lelijk vergist in Renault. Schreven we in onze test met de Clio RS Gordini nog dat ze geen kant op konden en daarom de Gordini-versies technisch identiek aan de RS-modellen lieten, komt de fabrikant nu met het bericht dat er ook een Twingo Gordini komt op basis van de minder bedeelde 1.2 TCe-motorisering. Amédée krijgt hiermee een extra schot in de rug en dat bedoelen we zeker niet positief.

Zelfs als diesel?
TwingoRenault is van mening dat een moderne Gordini niet alleen voorbehouden moet blijven aan de absolute topversies, maar ook bereikbaar moet zijn voor mensen met een kleinere portemonnee. Het ooit zo exclusieve etiket Gordini wordt dus een massalabel. Binnenkort zal Renault de Twingo 1.2 TCe in Gordini-decoratie in de showroom zetten. Met sportstoelen, een interieur dat met leder is afgewerkt, aluminium pedalen en diverse accenten in Gordini-blauw doet deze tweede Twingo Gordini inderdaad sportief aan. Een Gordini in de geest van de vroegere Gordini's zal het echter nooit worden met zijn vermogen van 100 pk. In sommige landen is de Twingo in Gordini-tenue zelfs leverbaar met de 85 pk sterke dCi-diesel.

Renault Nederland buigt zich nog over deze zaak. Mocht het deze Twingo Gordini ook naar ons land halen dan zal dat hoogstwaarschijnlijk alleen de 1.2 TCe zijn.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model