Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Renault Twin´Z Concept

Nieuws: Renault Twin´Z Concept

Renault onthult Twin’Z Concept

09.04.2013

Tijdens de designbeurs Salone Internazionale del Mobile de Milano heeft Renault de opvallende Twin’Z Concept gepresenteerd. Het compacte studiemodel lijkt een voorbode te zijn voor de gloednieuwe Twingo die voor 2014  gepland staat.

Het lijkt erop dat Renault ons met twee conceptcars - met ieder een eigen thema - op wil warmen voor de in 2014 te lanceren nieuwe Twingo. Terwijl de een, de TwinFun, nog een groot mysterie is, doet Renault de ander, deze Twin'Z, alvast volledig uit de doeken. Meest opvallend aan de in Milaan gepresenteerde studie is zijn achterwielaandrijving en de plaatsing van de motor. Die bevindt zich namelijk net voor de achterwielen.

Organisch
Volgens Renault moet de Twin'Z Concept een ´organische auto´ zijn. Door veel en enkel gebruik te maken van LED-verlichting in combinatie met speelse vormen en lijnen is er geprobeerd een ´levende´ auto te creëren. Vooral de verlichting moet hieraan meewerken. Vanaf het logo op de grille via het glazen dak lopen alle lichtjes tot aan en door de achterruit heen. Achterlichten zijn er ook niet te vinden, die worden door de doorlopende verlichting vervangen.
Ook van binnen heeft het Ross Lovegrove, de man achter de Sony Walkman, de natuur proberen na te bootsen. Het minimalistische design onthult zich in het ontbreken van een instrumentarium en andere vormen van knopjes. Alles wordt geregeld door een gemonteerde tablet en een smartphone voor de bestuurder. Ook de stoelen zijn gebaseerd op een natuurlijke ontwikkeling. De in de vorm van een boomtak gegoten zetels worden bekleed met een speciale leersoort op de plekken waar geen koolstofvezel zit. Hierdoor lijken de stoelen te ´ademen´. Achter de 18 inch wielen schuilt een soortgelijke gedachte. De velgen zijn gebaseerd op de lijnen van een boom, om zo het 'groene' karakter van de Twin'Z te benadrukken.

Lichtgewicht
Door het gebruik van lichte materialen is de Twin'Z een lichte auto gebleven; het studiemodel weegt slecht 980 kilogram. Vier lithium-ion batterijen zorgen voor de aandrijving op de achterwielen en geven de Twin'Z een actieradius van 160 kilometer. De theoretische topsnelheid ligt op 130 km/h. Ondanks zijn kleine formaat van 3,62 meter is de Twin'Z toch prettig ruim volgens Renault.

Een blik in de toekomst
Hoewel de Twin´Z nadrukkelijk bedoeld is als concept, geeft hij wel degelijk de richting van toekomstige Renaults aan, en wel in eerste instantie de volgende generatie Twingo. Diverse stijlkenmerken van de Twin´Z gaan we bij die auto terugzien.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model