Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Renault Scénic XMOD

Nieuws: Renault Scénic XMOD

Extra stoer: Renault Scénic XMOD

05.02.2013

De Scénic XMOD is Renault’s derde poging om de MPV optisch meer op een stoere crossover te laten lijken. De eerdere pogingen mislukten welleswaar, maar de Fransen geven niet op. Deze opgeruwde Scénic oogt niet alleen gespierder, maar moet tevens in het terrein verder komen dankzij een speciaal tractiesysteem.

Een reservewiel op de achterklep en vierwielaandrijving moet de nieuwe Scénic XMOD, die er ook als Grand Scénic is, ontberen, maar je kunt niet zeggen dat Renault niet haar best heeft gedaan de Scénic een avontuurlijke uitstraling mee te geven. Stoere bumpers van onbehandeld kunststof, verchroomde dakrails, speciale wielen die ogen dat ze tegen een stootje kunnen en een vergrote bodemspeling moeten de XMOD verder brengen dan de gewone Scénic.

Grip Xtrend
Om de XMOD meer dan alleen pretentieus te laten lijken, heeft Renault tevens een speciaal tractiecontrolesysteem ontwikkeld met verschillende modi voor specifieke ondergronden. De Expert Mode moet ingeschakeld worden als de bestuurder enkel remhulp wil, maar voor de rest totale controle over de auto wil houden. Onder normale omstandigheden kun je het zogeheten “Grip Xtrend” het best in 'Road' laten staan. Bij snelheden boven 40 km/h wordt deze automatisch ingeschakeld. Tot slot is er nog een modus voor losse ondergronden (zand, gravel, sneeuw) waarin de motorkarakteristiek (koppelverloop) wordt aangepast aan glibberigere omstandigheden.

Facelift
De Scénic XMOD profiteert meteen van enkele visuele wijzingen die de normale Scénic en Grand Scénic hebben gekregen. Echter aangezien de bumpers van de XMOD-uitvoering sterk afwijken van de reguliere modellen blijft van alle aangebrachte visuele wijzigingen eigenlijk alleen de nieuwe grille met groter Renault-logo zichtbaar daarvan over. De normale Scénic en Grand Scénic beschikken ook nog over eigen, strakgetrokken bumpers. Het verschil met het voorgaande model is redelijk beperkt, wat niet onlogisch is gezien Renault de (Grand) Scénic onlangs nog ingrijpend heeft opgefrist.

Afgevlakt stuurwiel
Tijdens hun officiële werelddebuut in Genève zal Renault meer details bekendmaken van de opgefriste Scénic-modellen en de Scénic XMOD, maar nu al verklapt het merk dat de topuitvoering van de XMOD beschikt over enkele sfeerverhogende details. Zo wordt dit model exclusief voorzien van een aan de onderzijde afgevlakt sportstuur, aluminium voetpedalen en pookknop en speciale interieuraccenten. Ook verkrijgbaar, hetzij optioneel, is een nieuw leer/alcantara-pakket. Met contrasterende stiksels. Bovendien zijn alle XMOD-versies standaard uitgerust met een geluidsinstallatie van Bose.

Zuinigere TCe 130
"De Scénic XMOD zal met meerdere motoren leverbaar zijn, maar nu alvast licht Renault er één uit: de nieuwe TCe 130 Start & Stop. Volgens de fabrikant is dit blok 15% procent zuiniger dan zijn voorganger, wat neerkomt op een besparing van 1,0 l/100 km. Meer informatie volgt over een maand, tijdens de Autosalon van Genève 2013.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model