Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Renault Scénic en Grand Scénic

Nieuws: Renault Scénic en Grand Scénic

Uitgelekt

24.10.2008

Renault heeft bijzonder veel pech met het geheimhouden van het design van nieuwe modellen. In navolging van de nieuwe Mégane en Megane Coupé zijn er nu ook (meerdere) afbeeldingen van de nieuwe Renault (Grand) Scénic vroegtijdig op het internet beland. De MPV’s worden pas volgend jaar maart tijdens de Autosalon van Genève officieel onthuld.

Hoewel wij jullie al eerder het uiterlijk van de nieuwe Renault Scénic konden tonen, onthullen deze afbeeldingen nog meer details over de Scénic. Er zijn ook afbeeldingen van de 7-zits Grand Scénic gelekt. In de eerste plaats is de nieuwe Scénic meteen herkenbaar als (Grand) Scénic en als afstammeling van de nieuwe Mégane 5-deurs. Dit zien we vooral aan de langgerekte koplampenunits en - bij de Grand Scénic - aan de achterlichtunits die zich om de hoek 'vouwen'. Renault's nieuwe MPV gaat helemaal op in het huidige familiegezicht van het Franse merk. Ondanks dat de concurrentie (Citroën C4 Picasso, Ford S-max en de op stapel staande Peugeot 3008) tegenwoordig behoorlijk sterk is, hoopt Renault op een even zo succesvolle modelcyclus als de Scénic II.

Motorengamma van Mégane
Renault ScenicNet als bij de Scénic II beschikken de nieuwe Scénic en Grand Scénic over dezelfde motoren als de nieuwe Mégane. Denk daarbij aan benzinevarianten met vermogens van 100 en 110 pk (1.6 liter) en een 2.0 liter met 140 pk. De DCi-diesels hebben een inhoud van 1.500 cc (90 of 110 pk) of 2.000 cc (130 pk). Op termijn komen daar nog de TCe-motoren bij met vermogens van 130 pk (1.4 liter ) en 180 pk (2.0 liter) Standaard zijn de motoren gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak, maar een automaat die de verzetten kiest behoort ook tot de mogelijkheden.

Voorjaar 2009
Zoals gezegd wordt de nieuwe Renault (Grand) Scénic in maart 2009 voor eerst aan het wereldpubliek voorgesteld tijdens de Autosalon van Genève. Vlak daarna staat ´ie bij de dealers.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model