Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Renault Mégane

Nieuws: Renault Mégane

Nieuwe Renault Mégane treedt in detail

17.09.2015

Na 7 jaar heeft Renault een weer een compleet nieuwe Mégane en daarover vertelt het graag alles wat je moet weten.

Sommige highlights van de nieuwe Mégane kon je al weten. Renault lichte immers enkele weken geleden al een tipje van de sluier op, voorzien van enkele details en foto's. Over het (behoorlijk gedurfde) design gaan we het dan ook niet meer hebben. Wel over het interieur, de ruimte en verkrijgbare features en natuurlijk het motorgamma. Tevens zijn er meer foto's.

Full LED-koplampen
In navolging van de Seat Leon en nagenoeg simultaan met de nieuwe Opel Astra (die ook op de IAA debuteert) introduceert Renault ook volledige LED-koplampen op de Mégane. In de optielijst staan ze als Pure Vision LED vermeldt en daarbij inbegrepen zijn tevens LED-achterlichten die permanent branden als de auto is gestart.
Maar er is meer op de moderne autokoper te verleiden, en daarvoor moet je binnenin wezen. Zo pakt de nieuwe Mégane uit met een inklapbaar head-up display in kleur, een 7 inch instrumentarium en de niet te missen R-Link-aanraakscherm in het centrum, vergelijkbaar met dat van de Talisman en Espace. De centrale 'tablet', want hij valt met tikken, swipen en scrollen te bedienen, is er in twee diametermaten: in 7 inch of, bij de duurdere uitvoering, in 8,7 inch.

Sfeermaker
Renault wil graag te boek komen te staan als sfeermaker en heeft daarom extra aandacht besteed aan (zachte) materialen in warme kleuren en sfeervolle details. Hier omheen zien we verchroomde ornamenten en smalle stroken accentverlichting waarvan de kleur naar wens aan te passen is. Ook ging er veel ontwikkelingstijd zitten in de fijn zittende en fraai ogend meubilair, aldus Renault. Speciale stiksels dragen daar aan bij.
Echter alle vijf bekledingsuitvoeringen zijn zwart, hetzij verschillend in tint. Topversies zijn verkrijgbaar met velours en voorzien van verwarmbare stoelen met elektrisch verstelbare lendensteunen. De bestuurdersstoel is bovendien uitgerust met een massagefunctie, terwijl desgewenst ondertussen geluisterd kan worden naar je eigen muziek via het audiosysteem van Bose.

Ruimte
Ten opzichte van zijn voorganger is de nieuwe Mégane iets gegroeid. Voortaan meet de auto 4,4 meter in lengte en 1,45 meter in de hoogte. Over de breedte doet Renault geen uitspraken en dus nemen we maar aan dat die gelijk is gebleven. Maar de wielbasis nam wel toe tot 2,67 meter. Renault claimt hiermee de langste in z'n klasse te hebben en voor de bagageruimte van 384 liter geldt de op één na de grootste in het C-segment, aldus de Fransen.

Rijgedrag en veiligheid
Over op veiligheid. Daarin wordt voorzien aan de hand van adaptieve cruise control, automatisch noodremhulpsysteem, rijstrooksignalering, Safe Distance Warning en een waarschuwingssysteem voor de overschrijding van de maximumsnelheid gecombineerd met verkeersbordherkenning (Traffic Sign Recognition). Verder is er nog Blind Spot Waring, grootlichtassistentie en Easy Park Assist voor automatisch parkeren.

Vijf rijmodi
Wil je het rijgedrag aanpassen, dan kan dat ook. Met het zogeheten Multi-Sense waarmee je vijf rijmodi tot je beschikking hebt: Sport, Normal, Comfort, Perso en Eco. Zo past Multi-Sense de respons van het gaspedaal en de motor aan, net als de schakeltijden (van de optionele automaat), de intensiteit van de massagefunctie en de verlichting van het interieur. Nog meer invloed op de rij-eigenschappen krijg je met 4Control, Renault's vierwielsturing. Het wordt geleverd op de Mégane GT, een sportuitvoering die vanaf de marktlancering verkrijgbaar zal zijn.

Motorpalet
Over motorvermogen gesproken. De Mégane trapt af met drie benzines en twee diesels. De TCe 100 is bij de benzines de instapper, gevolgd door de 130 pk sterke versie van die motor. Topper is de GT-uitvoering met 205 pk en standaard EDC-automaat met dubbele koppeling. Dieselen kan in eerste instantie met 100 of 130 pk. In een later stadium volgt er een 165 pk sterke versie en begin 2017 staat er een 'Hybrid Assist'-dieselmotor op het programma. Deze motor moet een NEDC-normverbruik van minder dan 3,0 l/100 km en een CO2-emissie van maximaal 76 g/km realiseren. Let op, dit zijn voorlopige cijfers.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model