Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Renault Mégane Sedan

Nieuws: Renault Mégane Sedan

Renault presenteert de Mégane Sedan

14.07.2016

Tussen de goed verkopende Hatchback en de marktlancering van de Estate door presenteert Renault de derde telg van de nieuwe Mégane-familie: de vierdeurs Sedan.

Zelden zagen we een automerk zoveel nieuwe modellen in een relatief korte tijdspanne introduceren dan dat Renault momenteel doet. Liefst acht auto's stelden de Fransen in de afgelopen anderhalf jaar voor, deze nieuwe Mégane Sedan meegerekend. Dat wordt zo langzamerhand verbouwen of nieuwbouw voor de dealers van het merk.

Kleine(re) Taliman
Afijn, terug naar de nieuwe Mégane Sedan. Die is precies geworden zoals verwacht: het kleine broertje van de vierdeurs Talisman. Maar dan wel met een heel eigen twist in de heupen, net zoals de voorgaande generaties dat hadden. Helemaal achterin past overigens 508 liter aan bagage en de kofferklep kan (optioneel) geopend worden via een voetbeweging onder de achterbumper.

Jammer, maar helaas
Vanbinnen is de Sedan als vanzelfsprekend krek eender aan de Hatchback en Estate en ook het motorpalet komt daarmee grotendeels overeen. Dit alles mag je meteen weer vergeten, want ook deze (vierde) generatie van de Mégane Sedan komt niet naar ons land. eigen schuld, dikke bult. Hadden wij Nederlands in het verleden maar wat vaker een compacte sedan moeten aanschaffen. In landen als Ierland, Polen en Turkije (waar de Mégane Sedan ook wordt gebouwd) zijn ze hier wel dol op en dus krijgen zij hem wel.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model